Предмети в першому семестрі

Наталія Любчук


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Предмети в першому семестрі

Привітик)) Ось вже майже 3 місяці я студентка ОА. Осінь минає і настає найважчий період кожного студента - сесія. Перший семестр завершується, тому саме час познайомити вас з предметами, що ми вивчаємо в першому семестрі.

Пресова журналістика

Хтось може сказати, що преса - це вчорашній день… А я вам скажу, що незважаючи на технічний розвиток, вона залишається досить популярною та вживаною. Отож на парах ми аналізуємо контент і навіть створюємо концепції власних видань.

Інформаційні жанри

Тут ми вивчаємо всі тонкощі написання матеріалів, розглядаємо стандарти журналістики та вчимось їх дотримуватися. Починали з коротких новин (заміток). Зараз вчимося брати інтерв'ю, а згодом - репортажі. Загалом дуже цікаво, адже ми вже пишемо власні матеріали та розміщуємо їх у ЗМІ. 

Вступ до спеціальності журналістики

Моя любов. Пари проходять у вигляді дискусії. Проводить їх, журналістка «Суспільного» - Інна Білецька.Тут ми вивчаємо, що ж таке журналістика? Хто може себе так називати? І як створювати якісні матеріали? Говоримо про людські цінності та про суспільно важливі теми. 

Медіатехнології

Тут ми розбираємо всю технічну сторону журналістики та філософствуємо з Романом Тарасовичом. Вчимося записувати якісно звук без зайвих шумів. Вивчаємо, як правильно робити фото, щоб як слід предати дійсність і скоро перейдемо до відео. В кінці семестру на нас чекають: аудіопроєкт ,відеопроєт та фоторепортаж.

Ортографічний та ортоепійний практикум (українська мова)

Володіти грамотно мовою для журналіста дуже важливо. Тому насамперед ми вчимося правильно розмовляти та чітко вимовляти всі звуки. Скажу відверто, це не так просто, як здається на перший погляд. Особливо звук ,,ш”, вимовити твердо не всім вдалося з першої спроби. І звичайно, розглядаємо правила написання слів. Пари проходять у вигляді дискусії без жодних зазубрювань.

 

Крім цього в нас ще є такі дисципліни, як англійська мова, фізкультура, історія України, історія культури, історія музики, історія ОА.

Так, так вам не здалося у нас 4 історії)) І всі вони дуже цікаві.

А якщо серйозно, часом буває складно. Головне, виконувати всі завдання вчасно, тоді знайдеться час і з друзями зустрітися, і просто нічого не робити. ?