Що чекає майбутніх фінансистів у першому семестрі?

Мирослава Гонтар


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Що чекає майбутніх фінансистів у першому семестрі?

Привіт, мої дорогенькі! Сподіваюся, ви здорові та в гарному настрої. У мене прекрасні новини. Студенти Острозької академії повертаються до університету й навчатимуться очно. Щоправда, не всі. Мене переповнюють і радість, і хвилювання, адже попереду перша сесія. Екзамени не за горами. Напевно, вам цікаво, що ж вивчають фінансисти.

У першому семестрі перелік дисциплін вам трохи знайомий, адже дещо подібне всім відоме ще зі школи. Звичайно, ми продовжуємо вивчати математику, адже вона необхідна для нашої професійної діяльності. В університеті ця дисципліна називається "Вища математика". Так, назва трішки лякає, здається, що це щось надскладне. Та якщо ви добре знали математику в школі, впевнена, що труднощі не виникатимуть. Я ж задоволенням підкорюю вершини цієї науки.

Дисципліна "Сучасні інформаційні технології", без жодного сумніву, обов'язкова. Чесно кажучи, мені вона виявилася складною. Ще на початку вересня я була зовсім, як кажуть, далека від комп’ютерів. Та я старанно вчилася й зараз продовжую пізнавати щось нове, адже без комп'ютерних навичок у сучасному світі ніяк. Нині ситуація покращилася, проте є ще над чим працювати.

Найбільше мене здивувало те, що ми вивчаємо різні види історії. Спочатку навіть було враження, що я навчаюся не на економічному факультеті. Та зараз розумію, що знання з історії України, культури, музичного мистецтва й Острозької академії не завадять освіченій та вихованій людині.

Предмет, який пов'язаний з економікою, ми все ж почали вивчати. Він називається "Політекономія" і призначений для усвідомлення студентами історії економічних вчень та вивчення основних понять.

Мене надзвичайно радує те, що ми маємо багато практичних занять з англійської мови. Це дає змогу вдосконалювати свої знання та одержувати нові, необхідні для майбутньої професійної діяльності.

Наразі це все, що я хотіла вам розповісти. Сподіваюся, серед вас є майбутні фінансисти, яким ця інформація буде корисною. Мрійте, досягайте й перемагайте!