1. Острозький Хогвартс

Анна Ослюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » 1. Острозький Хогвартс

Всім привіт

Я навчаюся на першому курсі в ОА на спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська». У цьому блозі намагатимусь максимально цікаво та зрозуміло розказати про себе, академію та студентське життя тут. Тому пристебніть ремені, ми вирушаємо!

З понеділка розпочнеться третій тиждень мого навчання в академії. І що ж я можу сказати? Я закохана в ОА.

Почнімо з інавгурації. Я стояла в мантії, тримала в руках Біблію і не вірила, що все це не сон, а насправді відбувається зі мною. Перша моя думка: «Я що в Хогвартсі?» А друга: «Це зйомки 9 частини Гаррі Поттера?» Справді, атмосфера була вражаюча та велична, усю інавгурацію по моєму тілі бігали мурашки.

А що ж було далі? А далі почались блукання по академії в пошуках авдиторій. Я і так погано орієнтуюсь в просторі, а коли біля тебе ходить ще декілька сотень таких «загублених» студентів, знайти авдиторії П-3 або 32 стає нереально. У таких ситуаціях головне не боятися, а просто підходити до старшокурсників і питати в них. Вони не лише покажуть, де що знаходиться, а й розкажуть про викладача, у якого в тебе має бути пара, скинуть конспекти і ще багато іншої корисної інформації.

Ну і на останок, розповім вам про пари та старий корпус, тобто про пари в старому корпусі. Чесно кажучи, я спочатку трішки засмутилась, коли дізналася, що майже всі мої заняття будуть саме там. Проте згодом зрозуміла, старим корпус називають не тому, що там жахливий ремонт чи класи з часів динозаврів, де на голову сиплеться штукатурка, а тому, що він просто був раніше побудований, а в цьому і є весь його шарм. Зовні він величний і справді старовинний, а всередині новесенький ремонт та авдиторії, обладнанні сучасною технікою. Знову ж повернусь до тематики Гаррі Поттера. Є авдиторії, у яких стільці, ніби з Хогвартсу, з ажурно-вирізьбленими широкими спинками, на яких ініціали ОА.

Я думаю, достатньо інформації для початку. Сподіваюся, цей пост допоміг вам хоч трішки поринути в атмосферу нашої академії. Далі - більше

Ваша ОА

PS: ОА - не лише ініціали Острозької Академії, а й мого імені - Ослюк Анна.