Освіта філологині

Анастасія Мороз


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Освіта філологині

Хочу розповісти Вам про свою майбутню професію. Ким я все-таки буду, коли минуть 4 роки мого навчання? І що ж то за професія така філолог?

Насамперед хочу чи то порадувати Вас, чи розчарувати: філолог - не тільки викладач і це факт.

Філолог - це фахівець, який вивчає мову, її складові, вміє досконало нею оперувати не лише під час письма, але й усно. Ми вивчаємо досить багато різних дисциплін, аби глибоко зануритись в розуміння мови та літератури.

Поки що, на першому курсі, дисциплін у нас не так багато й всі вони загальні: «Основи філологічної освіти», «Вступ до літературознавства», «Виразне читання й ораторська майстерність», «Історія української літератури», «Фольклор і краєзнавство» (можливо пізніше детальніше розповів про ці дисципліни).

Дехто не сприймає філологію, як спеціальність належно, але вона дуже важлива, адже хто, як не філологи, будуть перевіряти, редагувати та додавати довершеності тим текстам, що пишуть інші. Таких професій, як редактор, копірайтер, рерайтер немає в університеті. Щоб отримати таку професію, потрібно мати певні навички і саме філологія їх розвиває та вдосконалює.

Насправді, коли я обирала цю спеціальність, то зважала на те, що зможу стати журналісткою. Чому я одразу не пішла на журфак? Тому що для вступу на журналіста мені потрібна була історія України, а з цим предметом я не товаришую. Тож складала тест з іноземної мови й досить вдало. Зважаючи, що є можливість здійснити мою мрію, я вступила на філологію. А чому я обрала саме ОА? Про це ми поговоримо згодом.

Ось така історія про мою майбутню спеціальність, сподіваюсь Вам було цікаво.