Острог- маленьке місто, чим там займатися?

Анастасія Мороз


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Острог- маленьке місто, чим там займатися?

Ви напевно запитаєте: “Острог маленьке місто, тут немає кінотеатрів, театрів, клубів, великих ТЦ, чим взагалі тут зайнятися?”. Я відповім- учитися:) Проте відпочивати та активно проводити свої студентські роки також.

Що ж робити в Острозі, окрім навчання та сидіння в соцмережах? Можна записатися на гуртки та займатися тим, що подобається. Тут є театральний, вокальний, декламаторський гуртки, гурток поезії. Хочете «піти в спорт», запишіться до певної секції - футбол, волейбол, баскетбол, теніс настільний та великий, бадмінтон. Також тут проводять змагання з футболу між факультетами університету тому навіть якщо не граєте, можете приходити на матчі та вболівати за свою команду. Якщо виникло бажання відвідувати гурток іншого напрямку, а такого немає,  ви можете самі його створити та запросити туди своїх друзів.

Орім цього Острозька академія досить часто влаштовує різні конкурси в яких можуть брати участь усі охочі. Наприклад,  конкурс " Гальшка Острозька",  на якому дівчата змагаються за звання найрозумнішої і найгарнішої. Для першокурсників є конкурс під назвою "Візитівка", під час якого кожен факультет має представити себе якнайкраще, якнайкреативніше і найсмішніше, аби вразити суддів та здобути перемогу. Острозька академія надає повну свободу в самодіяльності студентів, але все в межах розумного;) 

Наприклад, у мене на кафедрі української мови та літератури нещодавно проводили мовну гру "Пан або пропав", у якій брали учать студентки з 1 по 3 курс. Конкурс складався з 10 раундів, кожне завдання так чи інакше стосувалося української мови. Це було справді весело, особливо, коли потрібно було скласти текст, у якому  всі слова повинні були починатися з однієї літери. У моєї команди була літера "б". У підсумку ми зайняли 2 місце:) Також для заохочення та як невеликий приз за участь у подібних івентах додають  бали до якихось дисциплін.

У минулу середу (17.11) відбувався віртуальний перформенс "Серце" до дня 150-річчя Василя Стефаника, у якому брали участь студенти та викладачі кафедри. На цьому заході розповідали про життя та творчість Стефаника, зачитували його твори, ще була віртуальна театральна постановка однієї з новел автора. Це було справді дивовижно, адже не щодня побачиш постановку, яка діється на відстані , та й актори знаходяться віддалено один від одного. Насправді Острозька академія докладає значних зусиль для того, щоб  зробити життя студентів більш насиченим та різноманітним.

Ось так, сподіваюсь, тепер Ви знайдете чим зайнятися в такому маленькому місті, як Острог;)

До зустрічі в наступній історії.