Дисципліни, що вивчають на українській філології

Анастасія Мороз


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Дисципліни, що вивчають на українській філології

На першому курсі в нас не так багато дисциплін і половина з них загальні, я розповім вам тільки про ті, які безпосередньо стосуються моєї майбутньої спеціальності.

Першочергово хочу розповісти про "Виразне читання й ораторську майстерність", цю дисципліну викладає Карповець Христина Миколаївна. Ми вивчаємо те, як правильно вимовляти звуки, виразно говорити та читати різні жанри літератури. У другій частині цієї дисципліни штурмуємо правила написання та виголошення промови. Вчимося правильно взаємодіяти з авдиторією, вміти вплинути на її думку. Ця дисципліна розвиває пишномовство та вміння виступати перед публікою, що важливо для мовознавців та їх роботи в суспільстві.

Наступна дисципліна - "Вступ до літературознавства", яку викладає Вісич Олександра Андріївна. Ми розглядаємо все, що пов'язано з літературою : її розвиток, жанри, художні засоби, проводимо літературний аналіз творів. Наші навички ми застосовуємо й на практиці з різножанровими творами, наприклад "Із секретів поетичної творчости" Івана Франка, "Подарунок на іменини" Михайла Котляревського чи "Вілла- Лобос" Миколи Бажана . Це поглиблює наші знання з літератури, розвиває уяву та критичне мислення.

Ще одна дисципліна "Історія літератури: давня", викладач Миненко Юрій Васильович. Ми вивчаємо історію літератури від її зародження і до часів Григорія Сковороди, розглядаємо всі нюанси творів, досліджуємо відомі постаті тих часів. Це допомагає глибше зануритися в розуміння літератури в цілому.

"Основи філологійної освіти" - це дисципліна, де ми безпосередньо знайомимося з професійними напрями філолога та їхньою специфікою, отимуємо знання про те, що повинен знати та уміти спеціаліст цього напряму. Ця дисципліна ознайомлює нас із тим, з чим ми будемо працювати в майбутньому.

Дисципліна, курс з якої ми вже завершили, називається "Фольклор і краєзнавство". Під час вивчення розглядали усну народну творчість, її особливості, жанри, дізналися більше про свята, чим вони супроводжувались та були зумовлені, ознайомилися з їх детальною характеристикою.

Іще однією з особливих дисциплін, яку викладають лтше в Острозькій академії є "Історія культури та Острозької академії". У першій частині цієї дисципліни ми розглядали історію зародження та розвитку Острога та академії для того, щоб розуміти всю величність та славетність цього міста та закладу, в якому навчаємося. У другій частині ми розглядали музичне та культурне надбання нашого народу, аби розвивати свої естетичні погляди та смаки в музиці та детальніше пізнати свою культуру.

Також ми вивчаємо такі загалі дисципліни, як "Історія України", "Сучасні інформаційні технології", "Англійська мова" та "Фізична культура". 

Ось так проходить навчання майбутніх філологинь.

Сподіваюсь Вам було цікаво ? і після прочитання цього блогу хтось вирішив долучитися до нашої філологійної сім’ї. ?

До зустрічі у наступній історії. ?