Чому ОА?

Анастасія Мороз


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Чому ОА?

Насправді я завжди хотіла вступити в Київ, адже це столиця. Велике місто - великі можливості. Перед тим, як скласти ЗНО, я вже планувала, що вчитимуся в столиці, але сталося не так, як гадалося.

Одного дня я запитала у вчительки з фізики, чи може вона порадити мені якісь навчальні заклади. Вона запропонувала мені вступити до Острозької академії, аргументуючи думку тим, що це елітний ВНЗ, в якому можна здобути справді змістовні знання. Спочатку ОА не була в мене в пріоритеті, але потім, знайшовши в Інтернеті деякі відомості про неї, я зрозуміла, що це справді крута академія. Мене вразила її архітектура: величний старий корпус, просторий новий корпус (в якому я зараз навчаюсь), дивовижна бібліотека, статуї в академічному парку. Також прочитавши, які можливості надає академія, деякі відгуки та статті, я зробила висновок, що можна спробувати сюди вступити.

Після складання державного оцінювання я все ж таки, не зраджуючи своїй мрії, поставила першим та другим пріоритетом київські навчальні заклади, четвертим- житомирський, а п'ятим – ОА, на спеціальність літературна творчість та художній переклад. Третій пріоритет я залишила, як виявилось, недарма, адже саме за ним і вступила в ОА.

Одного дня мені зателефонували з Острозької академії та запропонували подати заяву на вступ, але трохи на іншу спеціальність (українська мова та література ). Мені сказали, що я маю великі шанси вступити на бюджет. У той момент я розуміла, що навчатися в Києві я зможу лише на платній формі, тому все-таки подала заяву відповідно до третього пріоритету і тепер я – майбутня українська філологиня. 

Можливо це доля?)

Чесно, я зовсім не шкодую, що вступила до Острозької академії. Я справді рада, що так вийшло. Тут я зустріла багато нових людей, знайшла друзів, пізнала смак студентського життя, яке мені подобається.

Ось така історія. 

До зустрічі у наступній.?