Хто такий фінансист?

Зоряна Поперецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Хто такий фінансист?

Хей! Усім привіт! Цей тиждень у всіх спудеїв починається дистанційно. Це досить сумна новина, адже на карантин пішли усі до кінця року, і з академією ми побачимось уже в новому.

Сьогодні – 17 листопада у всьому світі святкують день студента. До речі, його почали святкувати ще в 1941 році у Лондоні на міжнародній зустрічі студента. Цьогоріч в Острозі він пройде незвично, адже карантинні обмеження не дозволяють святкувати так як раніше. Та і студенти майже всі роз’їхались по домівках. Для мене цей день став особливим в двох аспектах: по-перше, цього року я святкую вперше в ролі студена, а по-друге, сьогодні відбувся мій перший іспит з вищої математики( ну а це не дуже приємна подія). Результатів ще не знаю, але сподіваюсь на краще.

Отож, в честь свята хочу розповісти трішки більше про, обрану мною спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування». Вважаю, що абітурієнтам, які ще не визначились з майбутньою професією це буде актуально.

З самої назви зрозуміло напевне в яких галузях можна працювати після закінчення навчання. Але, хочу додати, що це універсальна спеціальність, яка є і буде актуальною ще дуже довго. Фінансові аналітики, банківські працівники, страхові агенти, аудитори,начальники фінансових відділів і це далеко не весь список посад, на які нас зможуть в майбутньому прийняти на роботу. Головні завдання фінансиста – правильно розпоряджатися грошима, шукати шляхи зменшення витрат і збільшення прибутку та інші. Якщо це банківська сфера, то взаємодія з клієнтами, знання банківських систем, програм та теорії.

Особисто мені дуже подобається економіка і все, що з нею пов’язано ( але напевно в цей список вища математика все таки не входить), маю мотивацію розвиватись і надалі. І саме Острозька академія в цьому дуже мені допомагає, даючи ґрунтовні знання в цій галузі ( і не тільки).

Ну що ж, трошки прояснила вам що це таке і з чим його їдять. Гарного тобі дня, читачу. І до зустрічі у наступних частинах.