Моя підготовка до ЗНО

Зоряна Поперецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Моя підготовка до ЗНО

Усім привіт! На вулиці вже травень, а це означає, що до літа залишилося менше місяця. Згадала, що в цей час рік тому я з головою була занурена у підготовку до ЗНО. Хоч і було навчання дистанційне, кожного дня я мала багато домашніх завдань і при цьому мала виділяти час на підготовку. І оскільки у цьогорічних одинадцятикласників вже ЗНО не за горами , сьогодні розповім, як я готувалася до нього в останній місяць.

У 2020 році ЗНО відтермінували на місяць, у зв’язку з карантином. З одного боку я була рада, оскільки розуміла, що матиму зайвий місяць на підготовку, а з іншого – засмутилася, бо хотіла щоб це все швидше закінчилося.

В останній місяць раджу проходити комплексні тести, наприклад ЗНО минулих років. Так ви будете бачити де зробили помилку і які теми вам потрібно ще раз добре повторити. Я робила так само і паралельно повторювала коротко всі теми, що вивчила вже.

Найпершим було ЗНО з математики, я не дуже хвилювалася, хоч і знала, що її треба здати добре. Десь за тиждень до нього у мене сталося якесь моральне виснаження і я просто не могла змусити себе щось повторювати. Я відпочивала, гуляла з друзями,  робила роботу по дому, але не готувалася. І десь в останній день я все таки повторювала формули та правила. Зараз думаю, що треба було себе змушувати, але можливо це було і на краще.

До української мови та літератури я вже готувалася добре. За чотири дні пройшла багато ЗНО минулих років та повторила практично всю програму.

До ЗНО з географії я готувалася лише 2 тижні і здала його найкраще. Для мене воно було наййлегшим, оскільки 4 роки я готувалася та їздила на олімпіади з географії. І 2 тижні мені цілком вистачило, щоб  повністю повторити всю програму та добре підготуватися.