English в академії

Зоряна Поперецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » English в академії

Ну що ж. Дистанційне навчання продовжується і нам повідомили, що в квітні ми точно вже не вийдемо на очне. Але такі реалії нашого сучасного життя, тому треба пристосовуватись. Минулий мій блог нагадав мені, що я ще не розказувала як ми вивчаємо англійську мову на економічній спеціальності. Адже, вам як абітурієнтам важливо напевно, щоб в університеті ви мали можливість вивчити не тільки профільні предмети, а і англійську мову. Тому читайте далі.

Англійську ми будемо вивчати всі 4 роки бакалаврату. На перших двох курсах у нас викладають загальну англійську, тобто теми, які знайомі і цікаві всім. А на третьому і четвертому у нас буде Англійська мова за професійним спрямуванням – будемо вчити, те що стосується нашої спеціальності.

Побачивши у розкладі англійську вперше, я трошки захвилювалась, адже розуміла, що мій рівень не є хорошим і можливо буде важко. Але на першій парі ми тільки проходили тест на визначення рівня, а потім нас вже мали ділити на підгрупи за рівнями. Оскільки наша група невелика і всі приблизно написали тест на однакову кількість балів, то нас не стали розділяти і залишили в одній. Ми почали працювати за підручниками рівня Intermediate, тобто В1. Спочатку було важкувато, але я швидко звикла, почала розуміти викладача. Хочу сказати, що на парах дуже цікаво, ми не просто викнуємо вправи з підручника, а і обговорюємо якісь питання, і навіть слухаємо та співаємо пісні англійською. Також у нас є групові завдання: часто пишемо діалоги, а в минулому семестрі знімали невелике відео.  Для мене новим виявилося те, що додому нам задавали переглянути фільм, або ж прочитати книгу протягом семестру, а на парах ми вже це обговорювали. Тому що в моїй школі такого не було. Зараз я можу сказати, що рівень моєї англійської значно покращився. Можливо, цьому сприяють неймовірно класні викладачі, які також зацікавлені, щоб ми вивчили щось нове, а не просто приходили на пари.

Хоч другої іноземної мови у нас за програмою немає, але серед вибіркових дисциплін можна було обрати польську або іспанську мову. Я не втратила цю можливість і вже на другому курсі буду вивчати польську. Можливо у наступному пості я розкажу детальніше про вибіркові предмети. Тому, до зустрічі у наступних блогах!