Чому і як я веду щоденник

Вікторія Дудко


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Чому і як я веду щоденник

Привіт, друзі!

 

Знаю, що декілька днів тому ви написали ЗНО з мови, з чим щиро вітаю. Нічого вже виправити не можливо, як і зіпсувати, на щастя. 

Пам'ятаю, минулого року трішечки завалила твір, була дуже засмучена. Тоді вже перевтомилася від тієї жахливої структури твору-роздуму, за якою писала останні декілька років, тому, щоб урізноманітнити свої сухі записи і пробудити творчий запал, почала 30-денний писемний челендж. Після нього почувалась розвантажено і добре. Потім закинула цю справу(хаха, а я ще навчаюсь на журналістиці), але читала багато книг-мемуарів, описів і біографій. Після першого семестру згадала, як чудесно мені було від виливання думок на папір, і подумала, що, можливо, колись стану відомою, або ж хоча б цікавою якимсь дослідникам, то було б круто мати які-небудь згадки про мене в юності. Та й для нащадків цікаво ж!

 

Тож уже більше половини року я веду щоденник, в якому записую свої молитви, роздуми і хронологію подій насиченого дня. Щойно натрапила на цікавий списочок тем, про які було б добре написати. Вони досить глибокі, тож напевне розкриють вас 17-річних, тому ділюсь тут. Сподіваюсь, допоможе викинути з голови нудну структуру твору на ЗНО і почати мислити по-іншому.

 

МРІЇ

- як ви хотіли б, щоб виглядало ваше життя за 1, 5, 10 років?

- опишіть дім/кімнату мрії

- сплануйте ідеальну поїздку

- речі, які ви б хотіли купити

- куди б ви хотіли поїхати

 

СПИСКИ 

 

- речі, які вам подобаються в собі

- навички/хобі, які хотіли б спробувати

- що робить вас щасливими

- хто/що вас надихає

- без чого ви не можете жити

 

ЙДЕМО ГЛИБШЕ

 

- що вас лякає

- яких речей/звичок ви б хотіли позбутися

- лист собі минулому(ій)/майбутньому(ій)

- чого ви уникаєте і чому