Я - творчиня ?

Тетяна Лісовська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Я - творчиня ?

З днем студента, мої любі читачі ?✏️?✨! Неважливо студент ви чи ні, це свято більше для душі, а душа, як відомо, завжди пам'ятає місця і час, де було найкраще. Сьогодні мені захотілося привітати вас і трохи розповісти про мій вибір. Літературна творчість – Чому? Як? Що це? Не шкодуєш?

Я – творчиня. Дякую фемінітивам, бо речення «Я – творець» виглядає самовпевнено і дивно. Чесно кажучи, я планувала піти на журналістику, але не склалось. Тоді мене зацікавила ця спеціальність з дивною назвою. Довго вагалась, бо немає нічого страшнішого за невідомість. І тепер, після двох місяців навчання, я відчула, що це саме те, що треба. Літературна творчість – це не спеціальність, це стиль життя і мислення.

Спочатку було не зрозуміло, що я тут роблю – старшокурсники і викладачі гуманітарного з такою обізнаністю і любов'ю говорили про літературу і все, що з нею пов'язане, що навіть я, яка з дитинства обожнює читати книги – перелякалась і вирішила, що мені точно не стати такою, як вони. Зараз смішно, але я розумію, що це відчувають не тільки гуманітарії чи правники, а абсолютно всі першокурсники. Ця «стежка» для нас нова і тому дивитись на вже добре «заасфальтовані дороги» страшно. Треба навпаки мотивуватись і працювати над собою, для цього ми і вчимось в Острозькій академії, саме тому носимо почесне звання спудеїв.

Трохи про дисципліни. Вони мене приємно здивували, бо тепер вивчаю багато нового і точно знаю, що це мені знадобиться (у школі, могла тільки без надії сподіватись). Звісно, є пари, які добре знайомі мені ще зі школи: історія України, англійська мова, інформатика (тільки тепер модна назва – сучасні інформаційні технології ? :joy::joy:), фізична культура (так, можете видихнути, вона у вас теж буде). Але в університеті, моя думка про деякі з них змінилась - тепер усі вони стали улюбленими і мої знання стали значно більшими.

Тепер, коли я впевнена, що зробила правильний вибір, залишається пояснювати іншим. Нещодавно, трапився ось такий діалог із моєю знайомою:

- Чому не філологія?

- А чому ти не Маргарет Тетчер?

- Дурне запитання, бо я – це я.

- А я – творчиня. Усе просто.

Як варіант, коли набридло пояснювати. Але пам'ятайте: ким би ви не були чи ким би не хотіли стати – це тільки ваш вибір і відповідаєте за нього ви.

Бажаю вам спати і їсти більше, ніж студент, хвилюватись менше, ніж студент, а веселитись, як студент ❤️