У будь-якій незрозумілій ситуації - читайте!

Тетяна Лісовська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » У будь-якій незрозумілій ситуації - читайте!

Хоп-хей ла ла лей, ось і прийшов листопад. 1 листопада - це початок кінця (не світу), в цьому випадку осені. Я вже в передчутті Нового року - намугикую "Jingle Bells" і планую прикрашання кімнати.
Організм першокурсника не введеш в оману, я знаю, що зазвичай в цей час, кожного року, були осінні канікули. Навчатися стало важче і я відчула перші ознаки вигорання. Найкраще лікування, яке я змогла вигадати - це читання книг. Добре підібрана книга допоможе втекти від реальності (лише доки ви не вигадаєте рішення своїх проблем), відпочити або може мотивувати.

Зробила вам підбірку для книготерапії. Це мої щирі рекомендації:

 

  1. Габріель Зевін «Славетне життя Ей-Джея Фікрі»

Тепла історія про книгарню та її власника – знахідка для справжніх книголюбів. Герої не завжди добрі і позитивні, але щоб це змінити, у їх житті обов'язково щось має статись. От те «щось» трапилось з Ей-Джеєм Фікрі, а що саме читайте на сторінках цього дивовижного роману.

Книга дуже атмосферна, читається легко, хоча далеко не всі події у цій історії позитивні.

 

  1. Мішель Бюссі «Чорні водяні лілії»

Це детектив, що розповідає історію одного вбивства, яке сталося у знаменитому саду Клода Моне. Містечко Живерні – рай для туристів та художників - імпресіоністів, які часто тут гостюють, щоб надихнутись атмосферою у якій жив і творив знаменитий художник. Але для місцевих – це ніщо інше, як клітка, з якої немає виходу. Красива картинка вдень – біль та страждання вночі. Чи вдасться комусь випурхнути?

 

  1. Гарпер Лі «Вбити пересмішника»

Класика сучасної американської літератури. Це одна з тих книг про яку говорять: «Я про неї чув, але руки ніяк не доходять прочитати». Я наважилась прочитати і здивувалась – книга повертає в дитинство і від неї просто неможливо відірватись. Чудово, що авторка порушила проблеми расової нерівності і насильства, хоча оповідь не зациклена на цьому. Рекомендую читати, коли маєте поганий настрій – «Вбити пересмішника» вам його неодмінно покращить.

 

  1. Лоран Гунель «Бог завжди подорожує інкогніто» 

Нехай назва не вводить вас в оману – книга не про релігію. Головний герой – Алан Грінмор вважає, що його життя безнадійне і вирішує вчинити самогубство. На щастя, його рятує загадковий незнайомець і пропонує свої послуги – стати наставником Алана.

Як позбутися ролі «жертви» і взяти на себе відповідальність за власне життя? Якщо відповідь вас зацікавила, терміново починайте читання і приймайте поради від таємничого наставника.

 

Пам'ятайте: проблеми вирішуються, а от нервові клітини не відновлюються, тому ліпше читайте!

 

P.S.  Після двох тижнів дистанційного навчання,  я знову в ОА. Чи надовго це, не знаю.