Оптимістам море по коліна і гори по плече

Тетяна Лісовська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Оптимістам море по коліна і гори по плече

Привіт, мої хороші! Я страшенно за вами скучила. За вікном вже не осінь, але ще не зима. І на душі те саме – недосум і недорадість. Розумію, що зараз у всіх важкий період, у кого кінець семестру, в кого сесія, а в кого запара на роботі, без просвітлення на відпустку. Якщо вам важко – це нормально, можна дозволити собі один день хандри, але важливо не запустити це діло, щоб день не перетворився в місяць. Ваша фея-рятувальниця вже тут.

Нещодавно, теж була в настрої квашеного огірочка і намагалась знайти вихід з ситуації, на допомогу прийшла книга Софі Ґолдінг «Як залишатися позитивним і визволити свого внутрішнього оптиміста». Не назва, а мрія, якби ж все було так просто. Стоп, все і є просто, варто лише захотіти. Відчуваю вогник у ваших очах і без прелюдій поділюсь деякими ідеями і порадами авторки, які я для себе підкреслила. Оминаю банальні - виходьте гуляти, частуйтеся корисною їжею і просто шукайте позитив у всьому, що вас оточує (сподіваюся, що ви це вже давно виконуєте, а якщо ні, то бігом на вулицю або на кухню, кому що більше до душі). А тепер нове для мене:

  1. Десять вдихів.

Коли негативні емоції переповнюють і ви відчуваєте, що ось-ось вибухнете – дихайте! Знайдіть місце подалі від людських очей, заплющте очі та зробіть десять глибоких вдихів. Зосередьтесь на моменті, коли повітря проникає у ваше тіло (можете уявити, що в цей час, маленькі чоловічки, у вашому організмі, впорядковують усю інформацію і стабілізують показники ваших емоцій), а під час видиху забирає частинку стресу.

  1. Прикидайтеся аж доки самі не повірите.

Якщо ви почуваєтеся нещасливим, то це означає, що ви розумієте, як може бути навпаки. Уявіть: вам дали роль щасливої людини, потрібно уявити себе природньо позитивним і розслабленим. Подумайте, як ходять такі люди, яка у них постава, як вони реагують на труднощі – реалізуйте цей образ на собі. За діями прийдуть відчуття і віра в те, що ви і є щаслива людина.

  1. Ароматерапія.

Ефірні олії – це чудовий спосіб стимулювати мозок, за допомогою нюху. Краще, щоб сеанс ароматерапії відбувався під час паузи в роботі. Декілька крапель олії додайте у ванну або дифузор.

 Обов’язково проконсультуйтесь з лікарем, бо ароматерапія заборонена в певних медчних станах.

  1. Афірмації

Позитивні фрази, що перепрограмовують нашу свідомість, під час довготривалого і регулярного повторення.

- Я вірю в себе.

- Я обираю щастя.

Можете вибрати, щось для себе і повторюйте вголос, зранку або перед сном.

Маю надію, що ви скористаєтесь бодай однією порадою і це зробить вас щасливішими. Про свій досвід у цих практиках, розповім наступного тижня.

 

«Троянди не падають з неба: коли ми хочемо мати більше троянд, ми повинні їх посадити»

                                                                                                                                                      Джордж Еліот

Усе у ваших руках. Хочете почуватися краще – спробуйте щось з цього списку, сподобається – повторіть ще раз і ще. Пасивне читання без подальших дій, на жаль, не принесе результату. Впустіть позитив у життя, доки життя не впустило щось інше!