Школа vs університет

Регіна Столбецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Школа vs університет

До нас в школу часто приходили випускники, щоб провідати вчителів, а ми, користуючись можливістю, розпитували їх про навчання в університеті. В мене не склалась якась однозначна думка: одні говорили, що в університеті краще, ніж у школі, а інші, – що там набагато важче. Ще й частенько вчителі залякували «ой, готуйтесь, за вами там ніхто не буде бігати, будете сидіти і вчитись ночами» і таке інше. То й не було відомо, що думати про ту вищу освіту. А зараз все склалось в цілісну картину. Краще – не означає легше.

Так, в університеті вчитись набагато важче (особисто для мене, не виключаю того, що комусь може бути й легше). Вимог більше, інформації більше, говорити і знати потрібно більше, проявляти активність потрібно більше – всього більше. АЛЕ вчитись при цьому цікавіше. Що, на вашу думку, краще: вивчати по трохи інформації з багатьох нудних предметів, чи вивчати більше інформації з цікавих предметів? То ж то й воно. Звісно, завжди знайдеться один або кілька не таких вже й цікавих курсів, але ж не може бути все ідеально. Крім того, потім з'являються вибіркові курси, і чим далі – тим більше таких курсів. Тому нецікавого буде ставати все менше й менше, бо ви обиратимете те, що подобається.

Отже, ситуація така: так, зараз мені набагато важче вчитись, ні, я не сумую за школою. Так, зараз краще, ніж було у школі. Отакі в мене висновки після одного семестру в ОА. Побачимо, що буде далі.

Сподіваюсь, цей блог видався вам цікавим. До наступних вихідних!)