Keep calm and have a rest

Регіна Столбецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Keep calm and have a rest

Привіт, любі читачі і читачки! Як ви там? Скучили? Я про вас не забула. Справа в тому, що я відпочивала. Тепер маю нові сили для того, щоб розповісти вам як важливо відпочивати.

Занадто часто ми відкладаємо відпочинок на потім: «Складу ЗНО, тоді й відпочину», «закрию сесію, тоді й відпочину», «на вихідних відісплюсь, а зараз треба працювати». З таким способом мислення до цього «тоді» можна й не дожити?. Досить відкладати на потім. Дуже важливо знаходити час для відпочинку якщо не щодня, то хоча б щотижня. Але потрібно також слідкувати за тим, щоб відпочинок не перетворився на цілодобове лежання на дивані перед телевізором, відпочивати потрібно так, щоб отримати нові сили, а не втомитись ще більше. Ось вам кілька порад для ефективного відпочинку:

1) Спати потрібно не менше 8 годин щодня?. Пам’ятайте, що занадто багато сну не краще, ніж замало. За 2 години до сну краще нічого не їсти. Перед сном можна прогулятись, невелике фізичне навантаження сприяє міцному сну. Варто провітрити кімнату, в якій спите.

2) Іноді просто необхідно відволіктись від сірої повсякденності. Відвідайте театр, влаштуйте зустріч з друзями, насолоджуйтесь природою і свіжим повітрям. Словом, живіть. Зробіть те, що вам не властиво, або те, що дуже давно хотіли і ніяк не знаходили часу.

3) На деякий час забудьте слово «повинен/повинна». Воно втомлює. Не змушуйте себе, дайте волю бажанням?. Крім того, відпочинок не відновить сили, якщо під час нього ви будете думати про роботу.

4) Вимкніть комп’ютер, ноутбук, телефон та інші пристрої. Часто замість того, щоб нормально відпочити, ми без кінця гортаємо стрічку новин, по 10 разів перевіряємо чи немає нових повідомлень. Не робіть цього, так ви теж втомитесь. Це марна трата часу. Краще приділіть його собі.

5) Не варто забувати про фізичні навантаження?. Але й тут є свої «але». Кілька місяців просидівши за одним столом, одного дня піти в тренажерний зал і різко дати таке навантаження для тіла – безглуздо. Навантаження потрібно збільшувати поступово, починаючи із звичайних прогулянок і зарядок.

Для абітурієнтів і абітурієнток 2021 ці поради мають особливе значення. Це важкий і важливий рік для вас, тому я закликаю вас регулярно відпочивати! Бажаю всім наснаги, терпіння і приємного відпочинку?.