5-денний путівник

Регіна Столбецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » 5-денний путівник

Привіт! Сьогодні завершився ще один навчальний тиждень, і я не буду нічого вигадувати, прийшов час нарешті просто підбити підсумки і розповісти вам все по порядку)

Понеділок

Було 3 пари. На першій ми писали модульну контрольну роботу з курсу «Сучасні інформаційні технології», гадаю, ми всі досить добре з нею впорались, вона була не надто складною.

Наступною була онлайн-пара – «Основи педагогіки та психології», де нам розповідали про саногенне мислення. Було доволі цікаво.

Останньою парою була практична робота з курсу «Культура Київської Русі». Ми обговорювали давньоруські писемні пам’ятки. До речі, заняття вів практикант, що навчається на магістратурі. На 5-му курсі студенти-культурологи проходять викладацьку практику в університеті.

Прийшовши додому, я відпочивала, а потім готувалась до наступного дня.

Вівторок

Ми мали заняття з англійської мови і філософської пропедевтики. Я не зовсім добре себе почувала, тож підготувалась до наступного дня, як могла, і пішла спати. Не надто насичений день, але це цілком нормально.

Середа

Першою парою знову мали заняття з англійської мови. Після нього була лекція з курсу «Культура античності», яку теж читала практикантка. А на останній парі ми мали чудову нагоду поспостерігати за тим, як захищали курсові роботи 3-курсники. Це було дуже цікаво, і я, чесно кажучи, навіть хвилювалась за них. Захист відбувався впродовж майже двох пар, тож ми просиділи в академії трохи довше, ніж потрібно, але я була не проти, мені сподобалось. 

Дома (точніше в гуртожитку, просто тепер це і є дім), я подивилась фільм «Поводир», що нам порадила переглянути викладачка для практичного заняття про кобзарство як національний феномен, і випадково почала готуватись до пари, яку перенесли на наступний тиждень. ?

Четвер

В цей день я мала лише заняття з англійської мови (так, в цьому семестрі маємо англійську мову тричі на тиждень). Ну, насправді потім за розкладом фіз-ра, але: по-перше, я її не відвідую, тому що замість неї я ходжу на фітнес, а по-друге, ми разом з нашою тьюторкою мали їхати в музей, тож тих, хто відвідує фіз-ру, відпросили. Отож, після заняття ми мали досить цікаву поїздку в краєзнавчий музей в Нетішині. Жінка, що працює там, – минула одногрупниця нашої тьюторки, вона розповідала нам про працю в музеї, про те, в яких музеях на конференціях побувала. Після цього ми отримали анкети з питаннями для кожної секції музею, тобто ми проходили своєрідний квест. Це досить дієвий спосіб зацікавити молодих відвідувачів і відвідувачок музею. Після цього ми мали нагоду послухати про пригоди жінки, яка також колись навчалась в ОА. Вона відвідала 24 країни, і розповідала нам багато цікавинок про подоружування, а в кінці подарувала нам листівки з країною, яку ми обов’язково маємо відвідати в майбутньому.

Прибувши назад в Острог і трішки відпочивши, я, звичайно, зайнялась підготовкою до практичних.

П’ятниця

Сьогодні ми мали два практичних заняття: з курсів «Культура Київської Русі» і «Українська народна художня творчість». Спочатку продовжували говорити про пам’ятки писемності, потім говорили про кобзарство. Після пар я пішла з одногрупниками пити каву, потім прийшла в гуртожиток, і ось я тут пишу цей блог. А ще, нам сьогодні сповістили, що з наступного тижня ми знову переходимо на онлайн-навчання. Навіть не знаю як це прокоментувати. Мені просто сумно. Але про це сьогодні не буду писати.

Ось таким був цей тиждень, попереду ще вихідні, і я маю вирішити чи їхатиму я додому чи залишатимусь тут. А поки що до наступного блогу :)