побавимось в асоціації

Олеся Петрова


Base Install » Абітурієнт НаУОА » побавимось в асоціації

Якщо ви читаєте цей блог, то, певно хоч трішки цікавитесь філософією. З чим вона у вас асоціюється? У різні роки навчання в школі у мене виникали різні речі в голові, тож давайте се розглянемо. 

9 клас (саме тоді я дізналась про існування ОА) 

Тоді я марила романо-германськими мовами (хоча насправді філологія мене ніколи по-справжньому не цікавила), але філософія була в ряду зі словами "нудьга", "стародавня історія", "бути чи не бути". В принципі, це стереотип. 

10 клас 

А от тепер я переключилась на міжнародні відносини. Філософія видавалась неймовірно тяжкою, адже вона - мати всіх наук, а вивчати все, що з нею пов'язане - просто божевілля

11 клас 

До кінця я ще мала надію на міжнародні відносини, але коли прийшов квітень, усвідомила, що це мені абсолютно не цікавило, а коли намагалась уявляти своє навчання там - у голові була пустка. Прийшов червень, тоді я дивилась на філософію і мене лякало релігієзнавство, ісламознавство та читання біблійних текстів, адже до релігї мене ніколи не тягнуло! Раптом на мої очі натрапила освітньо-професійна програма "Практична філософія. Консалтинг та коучинг". Я подивилась на предмети, результати навчання та загорілась - це воно! Тепер філософія асоціюється з недооціненою, але досить цікавою!  

1 курс 

Тобто, зараз. Хто б міг подумати, але релігієзнавство - тепер один з моїх улюблених предметів!! Справді, це дуууууууууже класно вивчати первісні релігї, засадження та розвиток. Тепер ся програма асоціюється з сучасністю та знов недооціненістю.  

Я кілька разів чула, що "просто втрачаєш 4 роки, ким ти будеш". Здається, що люди не розуміють, що насправді вивчає філософія, тож  це вони багато втрачають, нехтуючи нею. А з чим вона асоціюється у вас? Тільки, молю, не кажіть "скульптури" та "думки". Придумайте щось оригінальніше ? 

Готуйтесь до ЗНО, добре їжте (тоді голова краще працює, перевірено на власному досвіді) та бережіть своє здоров'я!