ОА: ОЧІКУВАННЯ VS. РЕАЛЬНІСТЬ. МІЙ ПЕРШИЙ СЕМЕСТР ПЕРШОГО КУРСУ.

Наталія Матушевська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ОА: ОЧІКУВАННЯ VS. РЕАЛЬНІСТЬ. МІЙ ПЕРШИЙ СЕМЕСТР ПЕРШОГО КУРСУ.

Всім привітики?

От і настав той день, коли я можу по-справжньому і чесно оцінити навчання у любимій ОА. Пройшов перший семестр, а це означає, що настав час робити підсумки. Сьогодні не про успіхи і невдачі, а лише про те, якою я уявляла ОА і якою вона є насправді.

Навчання.

Міф – вчити безмежно багато; потрібно сидіти за конспектами до ранку.

Реальність – вчити справді багато, але з-за правильного розподілу часу все вдається дуже легко; якщо не приділяти навчанню часу вдень, то відповідно потрібно буде виділити час вночі?

 

Викладачі.

Міф – викладачі не ставлять хороших балів, а лише спеціально завалюють.

Реальність – всі бали справедливі, викладачі не мають ні симпатії, ні антипатії, тому й оцінюють лише знання.

 

Оцінювання.

Міф – заради балів потрібно стрибати вище голови.

Реальність – ваші старання будуть справедливо оцінені, немає старань – немає балів, а чия це вина? Напевно, точно не викладачів.

 

Незважаючи на це все, я написала лише свою думку. Але ми прекрасно знаємо, що в кожного вона своя. Саме тому чесно оцінити все Ви зможете лише потрапивши до стін ОА. Коли я подавала документи в ОА, то лише чула міфи про навчання тут. В мене не було якогось певного передбачення щодо майбутнього навчання. І чесно кажучи, я ні разу не пошкодувала, що обрала ОА.

Мій перший семестр в ОА аж ніяк не був схожим на шкільні семестри. Чесно, то він був важким. Ми багато чого вивчили. Для того, щоб бути на висоті, ми прикладали багато зусиль. Але я можу гордо сказати, що всі старання і мої, і будь-кого іншого були оцінені справедливо. Оскільки справедливість – мій принцип, то це ще одна із причин чому саме ОА.

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

До нових зустрічей, Ваша Наталка?