По струнах душі...

Наталя Петрик


Base Install » Абітурієнт НаУОА » По струнах душі...

Привітик!⭐️Мене доволі довго не було, це через те, що розпочалися іспити і, як кожен свідомий студент, я весь свій час витрачала на підготовку. У такі періоди життя ми, як ніколи, розуміємо на скільки сильно кожному з нас необхідне те, що знімає всю втому, знищує всі проблеми і на крилах натхнення переносить нас у зовсім інший, ідеальний і тільки наш, особистий світ, де ми можемо релаксувати, відновлювати сили та енергію, поринати у свої думки і ніби «відірватись від землі»… Для мене «порталом у потойбіччя» стала музика. Не знаю чому так, але з цим неймовірно захоплюючим видом мистецтва у мене завжди був особливий зв’язок. Ви колись думали про те, що абсолютно все, що нас оточує відтворює звуки, а відповідно – створює музику? Дивно, правда? Але все так і є… Кожна пташечка цвірінькає по-особливому, навіть вітер здатний стати композитором, коли йому підвладні листочки дерев... Це захоплює.

Якщо говорити про моє ставлення до музики, то це, справді, щось дуже-дуже особливе. Думаю, що навчання в музичній школі відіграло найбільшу роль у формуванні моєї музичної натури. Адже цілих вісім років я була так близько до мистецтва. Я пам’ятаю кожен урок, де мене навчали відчувати інструмент… У моєму випадку це було фортепіано, такий класичний клавішний інструмент, який здатний проникнути своїм звучанням у кожну клітиночку нашого організму, якому підвладні абсолютно всі людські почуття та емоції і, який із такою легкістю та водночас точністю їх передає. Ніколи не забуду сольфеджіо, яке щоразу змушувало закохуватися в музику все більше та більше!!! Адже неможливо уявити цю, на диво, дуже точну систему, за якою створюються етюди, сонати, романси, арії, опери, увертюри, ноктюрни та ще величезна кількість музичних творів, які однозначно не залишать ваші душі байдужими.

Я неймовірно щаслива, що мала можливість із дитинства так близько відчути атмосферу класичної музики. Відверто кажучи, щоразу поринала і зараз поринаю в неї все більше: глибше відчуваю кожну нотку, розумію, чому тут композитор вказує «піано», а там «форте» … Я щиро зізнаюсь, що саме музика дарує мені повну гармонію, лише вона спроможна проникнути в мою підсвідомість. Найкрутіше відчуття, пов’язане з цим мистецтвом, коли декілька дотиків до клавіш улюбленого інструмента здатні перевернути все в середині, ніби струм, який пробігає від кінчиків пальців аж до серця, яке вже пульсує з божевільною швидкістю. Увесь процес гри і навіть просто звучання надихає мене не тільки на музичне мистецтво, а дає поштовх творити в інших напрямках: поезія й танець (особисто для мене).

Музика задає ритм, і тому їй підвладний наш настрій. Хоча би раз задумайтесь: коли ми чуємо спокійну мелодію, усі наші хвилювання тануть у невідомості, з’являються нотки романтики в наших думках; коли лунає щось швидке і веселе, ми навряд чи зможемо сумувати. Але коли наш настрій співпадає з музикою, то всі емоції, почуття та переживання, ніби множаться на 5.

Ось така вона – загадкова, чарівна, прониклива, непокірна і нереально-енергетична Музика.

Усім серцем бажаю кожному знайти те, що робить життя кращим, простішим, а світ – трішечки добрішим і чарівнішим… ??

Адже мій «портал у потойбіччя» настільки споріднений із моєю душею, що я навіть не в силах контролювати цей зв’язок. Можливо, для когось цим чудом теж стане Музика.

До нових зустрічей!❤️