Глава 18.

Мар‘яна Христик


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Глава 18.

Привіт, мої вірні читачі. Сьогодні хочу поговорити з Вами про вибір спеціальності/професії. Я знаю, що це важлива тема, яку треба обговорювати, тому й розповім Вам дещо зі свого життєвого досвіду. 

 

"Ким ти хочеш стати?", - ніби легке питання, яке, на жаль, ставить більшість людей в ступор.

Правда ж?

Я у 7 років хотіла бути акторкою, щоб мої бабусі сиділи увечері і дивились по телику український історичний серіал, де я граю головну роль, наприклад, княгині Ольги.

А потім би вони розпитували мене, а що буде далі, і чи не вмре часом князь Ігор, бо він якось не дуже мудро поводиться. Сказали би, що він жадібний тип, який трясеться за копійку, і порадили б мені шукати щедрого та простого хлопця в реальності?Я своїх бабусь знаю!

В 10 років я вирішила, що буду хірургом. Бо ж хто буде рятувати людей? Тоді я передивилась "медичних" серіалів і почала відповідально ставитись до здоров'я рідних, але не свого? Через поганий зір я фізично не змогла б оперувати, тому вирішила, що краще не ризикувати життям інших. Люди заслуговують бути здоровими, а не покаліченими.

А в 12 - я серйозно задумалась про професію перекладача. Англійська спочатку була для мене таємницею, і мені подобалось  розкривати її особливості?

Та і зараз мені в кайф вивчати цю мову. Вона мене надихає!

11 клас.

Я не розуміла, ким бути. Хоча так неправильно казати. Я знала, хто я, але не знала, чим буду корисна людям. Та я зробила свій вибір, і зараз я студентка першого курсу факультету Міжнародних Відносин. І тепер я починаю розуміти, ким хочу бути.

Барабанна дріб! ?

Хочу бути жінкою, яка має такі ж самі права, як чоловік. Хочу допомагати тим, хто не може сам собі допомогти, і показувати людям, що зміни починаються з себе. Хочу спілкуватись з суспільством про важливі теми і мотивувати їх до дій, наприклад, до розумного споживання речей і сортування сміття. Хочу розвіювати стереотипи. Хочу подорожувати і досліджувати цей світ.

Хочу бути щасливою дружиною і чудовою матір'ю, а потім веселою та енергійною бабусею. А ще не побоюсь хотіти рятувати світ від конфліктів і вирішувати нагальні проблеми людства. Хочу бути свідомою людиною, яка вміє фільтрувати інформацію. Хочу навчитись нормально вчитись і відпочивати. Хочу жити в моменті. 

Просто хочу бути тією, яка буде пишатись сама собою.

Думаю, що це ще не весь список. Бо з часом він розширюватитиметься, але я знаю, що щодня потроху буду втілювати "ці свої хочу" в життя. Бо хочу бути корисною цьому світу і людям, які в ньому живуть.

P.S. не хвилюйтеся, що відразу не можете обрати свою майбутню професію. це нормально не знати в свої 16/17 років, ким бути і що робити протягом життя. ВІДПОВІДІ НА ВАШІ ПИТАННЯ БУДУТЬ З ЧАСОМ ВІДШУКАНІ❤️