Глава 17.

Мар‘яна Христик


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Глава 17.

Весняний привіт, любі читачі! Як поживаєте? Бо я вже в Острозі - в своєму університетському містечку! Вчусь, слухаю музику й інколи подкасти, читаю книги, працюю над собою, займаюсь йогою, готую їсти і тусуюсь з друзями) НЕЗВИЧНО ПОВЕРТАТИСЬ ДО ТАКОГО ЖИТТЯ, АЛЕ Я ЦЬОМУ ДУЖЕ РАДА! А зараз я хочу поговорити з Вами про те, чому я вибрала МВ) Так би мовити, поділюсь з Вами своїм досвідом.

Ще рік тому я і не думала, що буду вивчати Міжнародні Відносини. Тоді ця спеціальність здавалася мені дуже важкою, відповідальною і чомусь трохи нудною. Та одного разу я переглядала відео студентів-міжнародників на YouTube, які ділилися своїм досвідом навчання та роботи, і зрозуміла, що Міжнародні Відносини - це реально цікаво і надзвичайно важливо! Після тих відео я чітко зрозуміла, яку спецільність маю обрати.

Сучасний світ - це світ конфліктів, які треба вчасно вирішувати, щоб потім вони не переросли у страшні війни. Саме дипломатичні представники можуть це зробити. Вони вміло ведуть переговори і знають усі важливі аспекти, на які варто звернути увагу. У цьому я ще більше переконалася декілька днів тому, коли моя викладачка на лекції промовила: "Серце дипломатії - переговори".
Ця фраза тепер назавжди у моєму серці. Вона стала для мене особливою. Тепер моє бажання досконало вивчити українську та англійську мови значно зміцніло. Адже, як на мене, то мови - це ключі, які відкривають будь-які двері.

Для мене важливо знати рідну мову та показувати приклад іншим, що говорити мовою свого народу - це просто життєво необхідно. Мова - це душа народу. І якщо представник держави не знає української мови або ж говорить іншою іноземною мовою на теренах своєї країни, то це катастрофа.( Хто читав вже книгу "Старшокласниця. Першокурсниця" української письменниці Анастасії Левкової, той розуміє суть цієї проблеми)

Міжнародні Відносини вчать мене мислити глобально і обширно, що є великим плюсом цієї спеціальності. До прикладу, тепер я читаю вранці новини за сніданком і потім все прочитане аналізую. Моя англійська мова стала набагато кращою завдяки тому, що у нас є багато практичних занять. Вже й інколи думаю англійською, що дуже класно. Я вивчаю багато інформації у різних сферах життя, що дуже розширює мій кругозір! У мене є бажання ВЧИТИСЯ! Я хочу знати увесь механізм Міжнародних Відносин! Я маю бажання подорожувати і досліджувати цей світ. Ця спеціальність мене зараз надихає)?

P.S. На головному сайті ОА є вкладка "Освіта", де Ви можете знайти опп (освітньо-професійсну програму) МВ, яка допоможе вам зрозуміти, що можна вивчати на цій спеціальності. ПОДИВІТЬСЯ!