Глава 15.

Мар‘яна Христик


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Глава 15.

Привіт, найпрекрасніші читачі! Я вам зараз таке пораджу, що Вам точно сподобається! Зацікавила? Заінтригувала? Тоді розповідаю!

Коли ще була восени в Острозі, то заходила зі своїми дівчатами Олесею і Миросею в книгарню. Там помітила книгу "Старшокласниця. Першокурсниця" Анастасії Левкової, прочитала анотацію, погортала сторінки й поставила на полицю. І пішла шукати щось краще далі. Бо ж ну а що може бути в цій типовій підлітковій літературі?! Але як же я помилялась) Бо зараз сиджу і радію, що саме цю чудову книгу мені подарували.

Школярка Христя Лещук сказала: "Перш за все, книжка про те, як іти назустріч змінам і допомагати їм статися з тобою, а також з країною". Я повністю погоджуюсь зі словами цієї дівчини. Етапи дорослішання головної героїні Лілії Маринник і її відверті записи в особистому щоденнику нагадають кожній читачці про щось своє. Я ж згадала про свою першу "любов" і олімпіади, на які завжди їздила.А ще тут порушено достатньо проблем, однією з яких є сором рідної мови та боязнь спілкуватись нею серед російськомовних. Ба, більше того, у книзі є багато риторичних запитань. Авторка 

Що я чітко усвідомила після прочитання?

▪️Цей момент, як і всі інші, не повториться. Він може бути схожим, але не повністю. І це прекрасно у своєму вигляді.

▪️Рутинна робота не така вже й рутинна. Нею теж можна насолоджуватися.

▪️ Підлітковий період - і райський, і пекельний, але все ж таки більше райський!

▪️Як же прекрасно, що я маю спогади! Вони частина мене, яку я приймаю і люблю❤️

Для мене "Старшокласниця. Першокурсниця" - це скарб зі смаком летичівської і навіть трохи острозької ностальгії, прочитаний за тиждень? Тому Ви маєте точно прочитати цю книгу! Не пожалієте)

P.S. Побічні ефекти: під час прочитання і вже після ви будете слухати пісні, що грали на дискотеках 2000-х. До прикладу, "Здоб ші здуб" - "Видели ночь" в мене тепер на повторі!)