ЗНО, або голодні ігри по-шкільному

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ЗНО, або голодні ігри по-шкільному

ЗНО - три літери, а скільки тривоги в душі відразу, правда ж? Мабуть, найстрашніший сон одинадцятикласника, який хоче вступити на державну форму навчання в хороший університет. Я була саме такою людиною і впевнена, що ви, хто читає цей блог і навчається останній рік в школі, також потрапляєте під цю категорію, адже вирішили пов'язати своє життя з Острозькою академією. Тоді, гадаю, вам варто прочитати мою писанину, щоб заспокоїти себе або налякати ще більше. ?

Що ж, запам'ятайте, насамперед, собі таку річ: якщо для вас буде здаватися підготовка важкою, то екзамен буде легкий, а якщо готуватися вам буде досить ізі й одинадцятий клас не буде "запарою", то чекайте сюрпризу на самому ЗНО. В мене ж був мегаважкий навчальний рік, але сам екзамен потім пройшов терпимо і, в принципі, навіть непомітно.

Мушу зізнатись, що морально вам бахне по голові ЗНО так, як два колоквіуми з вищої математики підряд, а може і більше. Хоча цього року ще повпливав, звичайно, карантин. Я була виснажена до кінця травня підготовкою, плюс йшла на золоту медаль, тому мала закрити всі предмети на "відмінно", з чим справилась на ура, але чесно, згодом відчувала себе загубленою картошечкою, бо мене дуже напрягала ця невідомість: пробне переносили, а потім взагалі відмінили, основні екзамени взагалі ж перескочили на липень. Половина літа була втраченою, проведеною, як на голках, а в кінці і зовсім в сльозах. Липень-серпень я просто хотіла лежати і щоб мене ніхто не чіпав, навіть найкращі подруги. Щоб не наступити на мої граблі і не відходити від ЗНО навіть восени, постарайтесь діяти так:

1. Поєднуйте підготовку з відпочинком. Справді. Я не жартую. Відпочинок може бути різним, навіть, не знаю, прибиранням в кімнаті або ж залипанням в Тік-Ток. Хоча не варто цим зловживати.

2. Спіть. Не мало і не багато. Якщо ви не будете висипатись так, як слід, то все, до чого вам захочеться готуватись, - це до вбивства першої зустрічної людини. ? І їжте. Смачно і регулярно. Також пийте достатньо води. Коротше кажучи, не забувайте про основні потреби свого організму, щоб потім не отримати від нього ляпаса по потилиці.

3. Пийте вітамінки або їжте багато фруктів. Магній, Омега, вітамін С - ваші найкращі друзі. Валеріанкою гратися краще не треба, бо мозок буде в сплячці, а воно вам недоречно.

4. Спілкуйтесь з людьми, смійтесь, гуляйте, готуйтеся разом, сидіть в Діскорді і робіть тести онлайн, обговорюючи їх групою. Просто не забувайте про комунікацію, щоб не засумувати.

5. Не панікуйте. Якщо ви добре підготуєтеся і збережете свої нерви в такому стані, в якому вони і були, то ЗНО пройде, як по маслу.

У вас все вийде, майбутні спудеї. Зустрінемось у рідних стінах академії! ❤️