Встати зранку, або місія нездійсненна

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Встати зранку, або місія нездійсненна

Сьогодні говорила з мамою про хмарне небо та вітер за вікном, і мовила фразу: "Коли вже буде літо?", на що почула від мами: "Сьогодні п'яте червня, Юль". Руки потягнулись до телефону, швидкий "зирк" на екран і мовчазне здивування. Вперше за все своє життя я навіть не помітила, як настало літо. Хоча один аспект мав би мені про це натякнути: вночі Острог шумний, як ніколи. Навіть в чотири ранку ще доноситься гучний сміх до мого гуртожитку. Але виникає головне питання: як встати зранку на пари, якщо ти один з тих, хто створює той сміх? Так що сьогодні буду тебе вчити, як привести себе в порядок після трьохчасового сну або взагалі його відсутності.

Перш за все, мушу тебе розчарувати, тому що в такій ситуації ти точно маєш чимось пожертвувати: або сном, або сніданком, або зовнішнім виглядом. Хоча насправді, деколи можна обійти систему і фарбуватись та їсти одночасно, але для цього тобі ще треба буде хороша сусідка по кімнаті, яка зможе засовувати тобі бутерброд до рота, бо сама ти нічого не встигаєш (приклад з мого життя). Отож, в тебе є три варіанти:

1. Поспати та нафарбуватись, але не поїсти.

2. Поспати та поїсти, але не нафарбуватись.

3. Поїсти та нафарбуватись, але не поспати.

Насправді, зазвичай я обираю або перший, або другий. Хлопцям в цьому випадку легше (no offence), але є ще така штука, як душ вранці. Особисто я її терпіти не можу, бо ти сонний, злий на світ, а тут ще й щось мокре на тебе капає. Але когось це рятує, як ніколи, від стану "щось між овочем та мертвецем". Тому підкидаю тобі декілька палочок-виручалочок:

1. Прийми душ, якщо в тебе є ще в запасі душ. Він дійсно може добре збадьорити. Хоча б на певний час.

2. Випий кави та поїж чогось солодкого. Глюкоза + кофеїн — твої найкращі друзі в цій ситуації. Замість кави можна взяти чаю. Але не енергетик: зробиш в рази гірше.

3. Спробуй змусити зробити себе якусь розминку. Не обов'язково фізичну, насправді, хоча її теж можна: зарядка, декілька прикладів з математики для розуму або ж просто активна розмова.

А ще краще, якщо ти зробиш це все разом. Якщо нічого не допомогло, і ти розумієш, що сьогодні вижити — це місія нереальна, то краще лягай спати, бо здоров'я важливіше. Але подібне собі дозволяти можна максимально зрідка!

Турбуйся про себе! ♥️