Робота, робота, робота!

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Робота, робота, робота!

Майже закінчується семестр, і безліч студентів вже задумуються над тим, щоб підзаробити трохи власних коштів влітку. Знаю, що дехто з мого факультету вже навіть закрив сесію достроково, щоб поїхати за кордон. Але якщо ти лише перший курс, і робота для тебе, як і для мене, ще щось не зовсім знайоме, то як обрати правильно? Нумо розповім.

Перш за все, потрібно розуміти, на яку зарплатню ти розраховуєш та скільки часу ти можеш виділити на роботу. Як я вже й казала, дехто їде на все літо за кордон, де працює днями, але і заробити в такому разі можна дуже і дуже непогано. Якщо ж ти хочеш поєднувати роботу з відпочинком, то можеш обрати щось менш складне, але і маєш подумати про те, що в такому разі заробиш значно менше. Тому розберемо два варіанти нижче.

Якщо все-таки обираєш перше, то варто розуміти, що тут треба справді "запаритись". Віза, документи, дорога — це все є трохи проблемно. Особисто мені ще й було б дещо страшно їхати самій, тому якщо є можливість поїхати з кимось — хапайся за неї. Так і легше, і веселіше, і менш стресово. ? Ну а варіанти, куди можна поїхати, думаю, вже всім відомі — це може бути як і ручна робота на якомусь конвеєрі або в полі, так і робота офіціантом. Фізичну роботу знайти легше, але вона важча, хоча вимог до навичок значно менше. Взагалі, я часто дивуюсь тому, скільки можуть заробити наші дівчата, які роблять манікюр, закордоном. Тому що в іноземних країнах акуратний апаратний манікюр — це справді рідкість. А зарплатня там значно вища. Тому бери до уваги, можна і так влаштуватись.

Ну а якщо говорити про другий варіант, то тут варіантів ще більше. Якщо маєш змогу йти на повний робочий день, то можна шукати вакансії офіціанта, баристи, продавця і т.д. Хоча ними можна працювати і на неповний робочий день, але тоді заробити там багато не вийде вже точно. Також є всім відомий фріланс, а тут вже, ну, діапазон можливостей настільки великий, що очі розбігатись будуть. Хочеш — працюй за спеціальністю. Тобто, я можу робити на фрілансі сайти та дизайни до них. Хочеш — пиши тексти або роби їх рерайт, якщо вмієш (але тут важко вибитись в люди, бо конкуренція величезна). Хочеш — роби якісь відео, веди чийсь Інстаграм, будь менеджером. Хочеш, що хочеш. Тут справді дуже великий вибір, але і є багато нюансів. Можливість того, що не кинуть гроші, проблеми з тим, щоб на виконання замовлення обрали саме тебе, дедлайни... Хоча спробувати варто. Та це робота не для тих, кому потрібен точний графік, тут він мега гнучкий. Але комусь це і плюс.

Пробуй себе в новому та йди до звершень. Цілую! ♥️