Не зазубрити, а вивчити!

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Не зазубрити, а вивчити!

Що ж, сьогодні я прийшла ділитись з тобою своєю проблемою, яку я виявила в розпал сесії. Це сталось зовсім неочікувано для мене і навіть ввело мене в фрустрацію. Річ в тому, що я помітила важкість в запам'ятовуванні інформації. Вона не тримається в моїй голові так добре, як трималась раніше, і це мене, скажу чесно, навіть налякало. Але немає часу панікувати, бо ще потрібно закрити п'ять предметів, тому пам'ятка тобі і мені про три способи швидкого і ефективного запам'ятовування інформації!

? Перша порада людям, у яких краще розвинута зорова пам'ять, як, наприклад, в мене. Намагайся записувати головні речі з того, що тобі потрібно завчити, на папері. Тут, до речі, буде задіяна і механічна пам'ять, поки ти виводитимеш рукою букви. Тому старайся писати, а ще краще, спробуй після цього ніби "сфотографувати" очима все написане, тому що дехто має змогу відтворити потім цю картинку в себе в голові і побачити, про що ж говорилось в тому рядку, виділеному рожевим маркером.

? Друга порада буде для тих, хто краще сприймає інформацію на слух. Спробуй зачитати параграф вголос і записати це на диктофон, а потім переслухувати замість музики і навіть поставити на ніч. Так ти будеш сприймати це як лекцію від якоїсь людини та засвоїш більше, ніж просто читаючи. Якщо маєш проблеми зі сприйняттям свого голосу на диктофоні, то можеш попросити прочитати потрібне рідних або друзів, якщо вони матимуть час. Також можна глянути пару відео на потрібну тему, там також має бути корисна інформація. Передивись записи пар. І записуйте з одногрупниками кожну пару — згодиться.

? Ну і наостанок можна скористатися методом ще й з початкової школи — переказ. Розділи текст на частини, і кожен прочитаний абзац старайся відтворити вголос комусь із друзів, знайомих або навіть собаці. Просто розказуй, можеш навіть старатися відтворити інформацію іншими словами. Потім розкажи текст повністю, це закріпить отриманні знання.

Ну і звичайно ж, клади книгу під подушку на ніч. ?

Щасти на сесії! ♥️