Не "задрот", а кіберспортсмен!

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Не "задрот", а кіберспортсмен!

На заняттях з англійської мови наша викладачка вже, мабуть, втомилася слухати репортажі новин лише про анонс нової комп'ютерної гри або про те, що "дуже відома компанія передала права на гру іншій дуже відомій компанії". Та що поробиш, якщо комп'ютерні науки — це суцільне геймерське ком'юніті?

Я впевнена, що ти, як і я, просто вже не можеш дочекатися дуже довгих зимніх канікул (аж цілий місяць! ?). Новорічний настрій, легкий видих після важкої сесії і... можливість зависати за комп'ютером цілих чотири тижні не тільки для того, щоб писати код чи реферат.

Так багато стереотипів, що в комп'ютерні ігри грають, здебільшого, хлопці, але як показує статистика, ми, дівчата, теж дуже полюбляємо серед глибокої ночі стримувати злі крики, бо "як він міг вбити мене через стіну?!" Яка я була рада, коли мені на День народження подарували ігровий ноутбук. Відразу ж скачала туди всі свої улюблені ігри, бо між "пройти щось нове" і "перепройти старе, але рідне" я оберу друге. Потім приїхала в Острог і... пограла від сили два рази. ☹️ Чому? А ти глянь на розклад комп'ютерних наук і зрозумієш. Щоразу декілька практичних, а зараз може бути і зо два-три заліка чи модулі на один день. Які тут ігри? ?

Та на зимні канікули в мене вже грандіозні плани, адже вийшов довгоочікуваний, мабуть, всіма геймерами "Кіберпанк 2077" від CD Project Red, тому шукайте мене там взимку, бо я себе знаю: зависну на місяць. ?

А тобі, для не менш цікавого і, що найголовніше, активного ? відпочинку пораджу топ-5 своїх улюблених ігор. Проходь і насолоджуйся!

1. Dishonored. З Вікіпедії: "Головного героя гри звуть Корво — він колишній охоронець імператриці, звинувачений в її вбивстві. Корво прагне помститися зрадникам та їх ватажку, що став регентом після смерті монарха. Основні дії гри відбуваються в Данволлі, столиці імперії. Світ гри містить елементи стімпанку та містики. Ігролад у першу чергу спирається на потайливе проходження, а також на використання різних пристроїв і навколишнього середовища для знешкодження супротивників". Серія ігор, до якої входить перша і друга частина, два доповнення до першої частини і одне до другої. Проходила її разів, мабуть, сім і пройду ще більше, бо просто млію від сюжету та можливостей. Епоха чуми, магія, стелс або екшн (обирати тобі), цікаві персонажі, не менш неочікувані події та просто купа-а-а різновидів зброї і вирішення конфліктів нею — це все знайдеш в Дізонорді. Вона захопила мене так, що через деякий час я пішла писати за її сюжетом фанфік. ?

2. DmC: Devil May Cry. З Вікіпедії: "Місцем дії гри виступає звичний видимий світ і його потойбічне викривлене відображення — Лімб. Гравець керує Данте — напів-янголом, напів-демоном, який бореться з великою кількістю противників, представлених демонами. Демони володіють різними здібностями й тактиками, існують противники з певним вразливим місцем, або вразливі до одного типу зброї". Взагалі, фанати основної серії можуть мене заклювати, але я просто обожнюю перезапуск. Така ж концепція, як і в оригінальній історії, але трохи інший сюжет та подача. Динамічний слешер з просто максимально харизматичними персонажами, які боряться проти демонічної влади у їх місті. Неперевершені локації і тяжкий рок як саундтрек. Не знаю, як тобі, а я в захваті!

3. Batman: Arkham. З Вікіпедії: "Серія пригодницьких відеоігор на основі персонажа коміксів DC про Бетмена, розроблена Rocksteady Studios та WB Games Montréal, а видана Warner Bros. Interactive Entertainment". От що-що, а мультики і ігри від DC я обожнюю. В тринадцять років я захопилась франшизою Готему і пройшла серію чотирьох ігор про Бетмена за раз. Зайняло в мене це два тижні, але я не шкодую.

4. SAMP (San Andreas Multiplayer). З Вікіпедії: "Безкоштовна багатокористувацька модифікація для відеогри Grand Theft Auto: San Andreas у версії для Windows з закритим початковим кодом". Ну так, старенький Самп... А чому б і ні? Все літо я просиділа за ним, граючи зі своїми друзями в Діскорді на сервері Arizona: Scottdale. Це рольова гра, тобто в онлайні з іншими гравцями ти граєш за свого персонажа, як за певну людину зі своєю біографію. Я от була японкою і замісником в мафії якудз. ?

5. Valorant. З Вікіпедії: "Гра є протистоянням двох команд по п'ять гравців, кожен з них грає у ролі "агентів", яким притаманні особливі здібності. Також у грі присутня економічна система для покупки додаткового спорядження і зброї. В основному режимі гри у команди, що атакує, є бомба, яку вони повинні встановити на місці для закладки. Якщо команда, що атакує, здійснює успішний підрив, то вона отримує очко. Якщо ж противники успішно знешкоджують бомбу або не дають її встановити до закінчення 100-секундного таймера, то команда захисту отримує очко. Знищення всіх членів команди-противника також приносить перемогу у раунді". Зараз багато хто може закидати мене капцями, але так, якщо я граю в щось онлайн, то Валорант тут мій фаворит. Я в ній ще з бета-версії, сиділа на Твічі, чекала, поки мені дадуть доступ за перегляд прямої трансляції, і дочекалась. Сподобалась мені гра відразу: і агенти, і концепція, і зброя, і карти. Аби я ще вміла краще грати в будь-які шутери, було би взагалі добре, але це вже інша історія...

Ось такий список. Можеш доповнити мені його в приватні повідомлення в Інстаграмі, буду тільки рада. ?