Кухня по-гуртожицьки

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Кухня по-гуртожицьки

За вікном кінець квітня, мабуть, твоя родина вже закуповує потроху продукти на Пасху, як зазвичай відбувається перед святами. Та все ж, настрій не зовсім святковий — погода геть не весняна, а в рідних стінах академії ми так і не знаходимося. Але, якщо ми вже заговорили про їжу та її приготування, поговоримо про місцеву кулінарію під назвою "гуртожицька". Поділюсь з тобою декількома рецептами, на яких можливо не те, що вижити, а й смачно харчуватися щотижня.

Що ж, почнемо з тієї страви, яку я готую дуже часто і вона не приїдається. Як казала моя мама: "Якісь ви пафосні студенти, в мої часи це були просто макарони з м'ясом", а ми з моїми друзями ж називаємо це ✨ пастою ✨. Вважаємо, що робимо це повністю законно, бо там же є соус. ? Отож, нам потрібні макарони, бажаного спагетті, вистачить півпачки на двох на одну порцію спокійно. Куряче філе, десь одну. Дві-три помідорки, півцибулини, томатна паста, соус сацебеллі, сіль, перець, спеції за бажанням, олія звісно ж, ну і хороша сковорідка, щоб нічого ніде не пригоріло. Нарізаємо помідори, цибулю і м'ясо кубиками, обсмажуємо спочатку цибулю, потім кидаємо помідори, потім м'ясо (насправді, може треба навпаки, але ми робимо так і виходить смачно ?‍♀️), додаємо сіль, перець і спеції, смажимо далі, поки м'ясо не буде готовим, паралельно варимо спагетті, як зазвичай, за інструкцією. Коли м'ясо приготується, додаємо пару ложок томатної пасти і сацебеллі, як то кажуть в народі, "на око". Кидаємо в сковорідку готові спагетті, перемішуємо, можем ще додати трохи пасти і соусу, якщо виглядає сухо, а якщо все ок, то знімаємо з вогню і готово! Можна їсти. Надіюсь, нічого не забула... А, ще можна в кінці додати сиру. Але так, як в мене проти нього часто протестують, то я його не додаю. Хіба собі.

Далі мега-супер-легкий рецепт. Булгур з кукурудзою. Не знаю, як людям, а мені смачно, і всі, хто його куштував, казали те саме. Тому розповім і тобі. Нам треба булгур, консервована кукурудза, сіль, спеції за бажанням і все. Як я й казала, дуже легко. Булгур і варити не треба. Закинув його у сковорідку, скільки хочеш, залив водою по висоті десь в два пальці, посолив, накрив кришкою, на середній вогонь і хай собі готується. Через хв 20 треба пробувати і спостерігати, коли буде готово. Якщо вода википіла, а булгур не готовий, можна долити ще. Потім, коли все готово, висипаємо з баночки кукурудзу, додаємо спеції, перемішуємо, і можна їсти. Час від часу ще можу покришити туди м'яса, теж ок, але не завжди хочеться, якщо чесно, бо і без нього смачно.

Далі більш складний рецепт, але дуже смачний. Печена картопля в духовці з м'ясом і помідорами. Потрібні такі інгредієнти, як: картопля, помідорки, філе курки, сир, цибуля, майонез, сир, олія, сіль, перець і спеції як зазвичай. Нарізаємо кубиками і картоплю, і помідори, і філе. Цибулю можна кільцями або напівкільцями. Потім маринуємо м'ясо в майонезі і спеціях з сіллю, ненадовго. Поки воно маринується, наливаємо на деко олії, щоб до поверхні нічого не пристало, потім викладуємо картоплю, цибулю, м'ясо та помідори. Перемазуємо все майонезом і спеціями з сіллю, зверху натираємо сир і ставимо це десь на хвилин сорок або годину в духовку на двісті градусів. Хоча спочатку можна на сто вісімдесят, а під кінець на двісті. І можна їсти.

Ну і я великий фанат рису, тому до нього можна зробити все, що завгодно: посмажити м'ясо, додати овочів, риби, на твій розсуд. Я надаю перевагу овочам і м'ясу.

Смачного! ♥️