Бути чи не бути старостою? Ось в чому питання!

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Бути чи не бути старостою? Ось в чому питання!

Чи не одними з найважливіших осіб університету вважають старост, і це абсолютно заслужено, адже вони — втілення комунікації з викладачами та не тільки. Та чи важко виконувати обов'язки такої студентської посади і які є її привілегії? Сьогодні я, староста КН-12, поділюсь з тобою своїм, ще не дуже великим, але все ж досвідом.

Як казала моя сестра: "Тобі сподобається ця роль, якщо ти любиш організацію та знати про всі події першою". Пам'ятаю, як на ці слова я скривилась та повертіла головою — зрозуміла, що це не моя історія. Але в бесіді своїх одногрупників я вже в серпні заїкнулась про те, що варто було б подумати над питанням вибору старости, і мені відразу ж сказали, що якщо я ініціатор, то я і буду. Так, мій мінус — говорити (чи писати) не подумавши. Та на деякий час це забулось, допоки я не стояла перед своєю групою на подвір'ї академії під час години т'ютора, коли мене одноголосно обирали старостою. Скажу чесно, тоді я зовсім не опиралась, а лише посміхалась, бо розуміла, що я впораюсь з цим з легкістю. І досі ніби ніхто не скаржиться. ?

Звичайно, щоб тобі справді імпонувала ця посада, варто мати лідерські навички, ентузіазм та велику схильність до відповідальності. І не тупити, що є найголовнішим. Якщо ти це все маєш, плюс бажання, то можеш сміливо подавати свою кандидатуру та пробувати щось новеньке в своєму житті. В будь-якому разі, якщо втомишся, тебе ніхто не буде змушувати продовжувати свою діяльність — в будь-який момент можеш передати свій пост і булаву комусь іншому.

Якщо ж говорити про недоліки та переваги, то з недоліків можна виділити додаткову загруженість, обов'язок пояснювати елементарні речі по сто разів та мати трошки менше вільного часу, ніж твої одногрупники. Але переваг є безліч, і найголовнішою, мабуть, те, що якщо ти справді активна та компетентна в своїй справі староста, то зможеш вирішувати дуже багато справ лише завдяки дипломатії. Тобто, зв'язок з викладачами буде чудовим. В перший тиждень навчання зі мною вітались, коли я навіть не знала хто це. ?

Бути чи не бути, вирішувати тобі, але я раджу вриватися в вир студентського житті на повну, тому спробуй. Можливо, пошкодуєш, а може, як і я, — ні. ?