Абітурієнту ОА

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Абітурієнту ОА

Що ж, вже два місяці і дев'ять днів я можу сміливо говорити про те, що я спудейка Острозької академії і пишаюсь цим. Справді дуже пишаюсь, тому що впевнена, що обрала саме той ЗВО, про який мріяла все життя, який підходить та повністю імпонує мені, моєму внутрішньому станові і навіть, думаю, характеру. Я впевнена, що ви, любі абітурієнти, можете вже, навіть не перебувавши ні одного дня тут, зрозуміти, чи ваш це заклад освіти, чи вам варто пошукати щось інше.

То кому ж і чому варто вступити до НаУОА? Якщо ти духовно розвинена людина в будь-якому плані чи галузі. тобі сюди. Любиш навчання та кайфуєш від справді компетентних викладачів? Тобі сюди. Хочеш віднайти свою навчальну, університетську сім'ю і бути активним у студентському житті? Тобі сюди!

Насправді, як було неодноразово сказано всіма діячами ОА: "Ви - українська інтелігенція!" Тому, якщо для тебе університет є особливим місцем і ти відчуваєш себе особливим в ньому, то ти натрапив на справжній скарб, мій абітурієнте! Якщо ж навчальний процес для тебе - рутина, та й не хочеться кожен день "пертися на пари в ту шарагу", то краще оминай Острозьку академію десятою дорогою, адже навряд будеш відчувати себе тут комфортно та в своїй тарілці.

Якщо твої очі і далі бігають цим текстом, значить, все-таки ти зацікавлений в моїй рідній ОА. Тому, гадаю, саме час дізнатись тобі про її переваги і недоліки.

Перш за все, Острозька академія славиться своїй рівнем освіти, та й до того ж, диплом твій після випуску буде дійсний не лише в Україні, а й за кордоном. Тут викладачі подібні до вчителів, якщо ви розумієте, про що я. Тобто, їм не все одно на те, як ви складете їх предмет, вони завжди підуть на компроміс, якщо ви покажете, що справді цього хочете та стараєтесь. Тут є справедливість, тому що немає корупції, плюс завжди можна анонімно написати скаргу на викладача, якщо потрібно, і ректорат візьме її до уваги. Острог - занадто невелике місто для того, щоб загубитись в ньому, але достатньо велике для того, щоб знайти в ньому друзів, коханих, колег та наставників життям. Навіть найгірший гуртожиток тут буде набагато кращим, ніж будь-який гуртожиток Києва або Львова. Про свій гуртожиток, академічний дім, я розкажу трохи пізніше, але він є "лакшері" в Острозі. Раджу заселятись саме туди, тут класні люди і вечори проходять чудово.

З недоліків можу виділити лише один, основний і великий: ви не зможете звідси поїхати. Ніяк, ні. Вас затягне, наче в чорну діру. Йде другий тиждень карантину, а я досі в гуртожитку, тому що відчуваю себе тут вдома більше, ніж будь-де. Тому будь обережним: один раз приїдеш - виїхати буде складно. Але то не така велика біда, бо ти завжди будеш тут бажаним гостем. Або ж жителем.