ЗНО: ПОРАДИ,ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ

Діана Кодратюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ЗНО: ПОРАДИ,ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ

Не хочу вам це казати, та все ж до ЗНО залишилося зовсім мало часу. Але СТООООП!!! Перш ніж ти почнеш панікувати, раджу прочитати тобі мої поради ефективної підготовки в останні місяці шкільного навчання.

◾Розпочнемо з української мови та літератури

Ну, відверто кажучи, читати “Енеїду” чи “Кайдашеву сім’ю” мені геть не подобалося. Більшість творів шкільної програми здавалися мені нудними, а читання через силу не давало жодного позитивного ефекту?Тим не менш, я склала це ЗНО на 196 балів. Короткі конспекти, паспорти творів, стислі перекази в ютубі і багато-багато тестів. Я вивела співвідношення персонаж-подія-твір-автор до автоматизму. І що ми маємо? Лише 1 запитання вимагало повного прочитання твору (на все життя запам’ятаю, що електричну мухобійку винайшов персонаж із “Мина Мазайло”). Тому не витрачай час на те, що тобі не приносить користі. Краще ефективніше виділяй для себе ключові моменти?

Якщо ж говорити про українську мову, то тут я навіть не маю що порадити. Я завжди інтуїтивно розуміла правила, тому написання цієї частини не викликало у мене труднощів. Єдине, на чому я наполягаю - вивчи цей репчик з наголосами!!! Мені він і справді допоміг згадати на екзамені правильну відповідь. https://www.youtube.com/watch?v=bH4OBpYCv9U

◾Англійська мова

Тут, все, що я можу сказати - вчи слова. Якщо ти слухаєш зарубіжну музику старайся вивчати у вільний час декілька пісень з перекладом ?. Так ти вб’єш 2 зайців: і відпочинеш, поспівавши улюблені хіти, і запам’ятаєш нові слова. Та й на ЗНО розслабить. Пам’ятаю, як я сумнівалася в одному завданні, аж потім увімкнула Леді Гагу в своїй голові: рядок пісні “ю гівінг мі е міліон різонс ту лет ю гоооу” офіційно не дозволив мені помилитися?

◾Історія України

Оййй, ну тут з мене не надто гарна порадниця вийде, бо склала далеко не на той бал, на який розраховувала (175, якщо комусь цікаво). Але! Розповім, на які граблі не варто наступати. А точніше про одну велику ГРАБЛЮ. Не намагайся перечитати ВСІ конспекти в день перед ЗНО. Вся інформація, яку я старанно засвоювала впродовж року перемішалася в кашу ?. Якщо тобі складно дається вивчення історії - роби тести, багато тестів, оформлюй великі конспекти яскравими стікерами/маркерами, запам’ятай послідовність подій, хронологію яких ти плутаєш. В мене не вийшло, бо я не читала свій блог майбутнього, але я вірю, що це зможеш зробити ти!

Залишилося ще зооооовсім трішечки піднапрягтись?? Повір, твоя сумлінна праця окупиться, коли наступного навчального року ти зрозумієш, що знаходишся на правильному місці, сподіваюся, в ОА? Успіхів тобі❤️