ЯК НАЛАШТУВАТИСЯ НА РОБОТУ?

Діана Кодратюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ЯК НАЛАШТУВАТИСЯ НА РОБОТУ?

Привіііт ? . Давненько я нічого не публікувала, пробачайте, справді не вистачало то часу, то сил, то натхнення… І от, коли всі мої відмазки завершились, напишу про те, що рятує мене від прокрастинації та налаштовує на роботу (що актуальненько під кінець семестру)?

Отож, можу сказати, що мені якось повезло з вмінням не накручувати себе. Я не витрачаю час на те, щоб впадати у відчай, думати, що я щось не встигну??‍♀️ Я можу побіситися 5 хвилин, якщо в мене щось не вийшло, але зовсім скоро я про це забуваю. Хочу сказати, що коли така паніка відсутня, і я не беруся за справу з тиском неприємних думок в голові, робота йде невимушено та значно легше?

Здоровий сон, відпочинок ? Ніщо так не допомагає, як відчуття бадьорості впродовж дня. Так, енергія залежить від різних факторів: то погода не така, то день складний і т.д. Але якщо організм і так відчуває слабкість, то бажання звертати гори точно не прибіжить? Для мене край поспати 6 годин, і це лише тоді, коли дедлайни ну прям дуууууже близько. Не потрібно відкладати все на останній момент, але й не треба старатися зробити 1000000 справ за раз)

Гарний настрій? Робити щось з перевернутою вниз посмішкою - повна лажа (так сказала, ніби я сиджу і посміхаюся своїм рефератам?). Але я тут скоріше про те, що краще з’їсти щось смачненьке, подивитися позитивне відео, послухати круту музику, щоб спрямувати хорошу енергію на роботу.

Не менш важливим для мене є порядок на моєму робочому місці. Так як зараз це моя кімната, то мені потрібно, щоб на моїй лінії горизонту не лежали якісь дражливі речі, які будуть відволікати мою увагу ?

Свіже повітря теж допомагає сконцентруватися на виконанні завдань. Не варто цілими днями скрючившись сидіти за екраном ноутбука чи гортати конспекти. Краще на годинку вийти на прогулянку, розім'яти кістки та з свіжою головою повернутися до своїх справ ?

А взагалі, вже зовсім скоро настануть новорічні свята ?, тоді ти на декілька днів забудеш про всі свої клопоти та просто насолоджуватимешся моментами разом з рідними людьми? А зараз залишился прикласти трішки зусиль, щоб цей рік запам’ятався успішним та продуктивним. Удачі, я в тебе вірю??