ПОДОРОСЛІШАЛА?

Діана Кодратюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ПОДОРОСЛІШАЛА?

Привіт! Сподіваюся, у вас все добре, ви гарно склали ЗНО і ми незабаром зустрінемося з вами в стінах нашої ОА.?

Вже зовсім скоро ваше життя розвернеться на 180 градусів. Нові знайомства, нове середовище, нові знання трішки пограються з вашим світосприйняттям. Хочу поділитися з вами тим, як я змінилася за цей рік навчання в академії.

В школі я думала, що подорослішаю, коли почну жити в місті відносно далекому від моєї домівки. Так і сталося. Почну з очевидного. Перше, що падає на голову новонародженого(ї) студента(ки) - приготування їжі. Я навчилася планувати свої витрати і дивитися на ціни помідор (продукти виявилися досить дорогими, друзі?). А про свої кулінарні навички я взагалі мовчу. Я зрозуміла, що люблю готувати! Правда я досі боюсь щось підпалити на кухні, як ось одного разу в мене горіли млинці й димів весь поверх. Але з ким не буває? Тепер я можу навіть запросити друзів до себе на вечерю і знати, що їм смакуватимуть мої страви.

Але суть змін ховається не в їжі. У самостійному житті ти повністю відповідаєш за себе. Батьки на телефонній лінії можуть дати пораду, але тепер вони знають про твій темп/стиль життя значно менше. Тому всі рішення приймаєш тільки ти. Не знаю, чи сильно це змінилося конкретно в мені за цей рік, але все ж прослідкувала деяку закономірність. Поділитеся потім зі мною своїм досвідом)

Новий колектив. Це наступне, що може кардинально змінити тебе як особистість. Тут не як в школі, де тебе намагаються загнати в якісь рамки, де всі схожі один на одного і бояться зайвий раз виділитися. Тут всім цікаво інше - яким ти є, коли не підлаштовуєшся під когось. Всі відкрито виражають своє “Я”, прослідковується чітке розуміння того, що всі ми різні, всі ми заслуговуємо повагу, і всі ми такі круті! Ось саме люди, яких я зустріла тут змінили мене найбільше. Години цікавих розмов кожного разу мотивували мене рухатися до кращого. І я так за це вдячна долі! Ну і саме навчання. Охх, мені здається, я не вміла мислити, поки не повчилася тут ? (жарт, звичайно ж, але в порівнянні десь так воно і є). Я в захваті від тої кількості корисної та цікавої інформації, яку я отримую кожного дня. Це так круто відчувати прокачаність мізків за цей рік!

Думаю, я назвала далеко не все, проте я впевнено можу сказати, що я змінилася (і, як я вирішила для себе, в кращу сторону). Бажаю і вам такого ж позитивного досвіду першого року навчання у виші!❤️