Part 2. Як не з'їхати з глузду або моделі поведінки Елізабет Кюблер-Росс

Аліна Данилюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Part 2. Як не з'їхати з глузду або моделі поведінки Елізабет Кюблер-Росс

От уявіть собі... сьогодні хтось вам скаже, що це останній день, який ви можете провести в академії)

Ну, яка реакція? Здивування? Відмова в це вірити? Що ще б ви відчули, якби вам просто констатували факт? Важко усвідомити сказане?

І , напевно, всі здогадалися, що мова йтиме про карантин. Спочатку я була роздратована:" Серйозно? Я ж тільки сюди приїхала, а як же адаптаційний період? Це просто чутки, ректор ще офіційно нічого не повідомив", - наше улюблене заперечення дійсного.

У мене воно тривало декілька годин?. Ох , як же я потім злилася, що ми таки мусимо піти на карантин, бо кількість хворих помітно зростає- це до мене завітала ЗЛІСТЬ? .

Ще вчора я думала, а що як... залишитися в гуртожитку? Вдома нудно і часто поганий зв'язок, як я відповідатиму на практичних, якщо Інтернет перестане працювати? І навіть татове:" Аліно, потерпи декілька днів, скоро ми проведемо wi-fi"- мене не переконало, я почала ТОРГУВАТИСЯ з власною підсвідомістю.?‍♀

Вночі і всю суботу я сумувала за дівчатами з кімнати, одногрупницями, академією. Поверталася то до стану всеохопної злості, то до торгу:" А що, як...". Сьогодні ця міні-депресія почала відступати... я морально готуюсь до навчання онлайн. Почала навіть писати список " Карантинних справ". Частково я приймаю факт , що мушу сидіти вдома, але мій мозок і , власне, психіка ще трохи хоче погратися і добряче так мене подіставати.

 

Я філологиня, не психологиня, та все ж знаю теорію Елізабет Кюблер-Росс про 5 моделей поведінки. І це добре) Чому? Бо тепер про це знатимете й ви, а коли ти знаєш, що відчуваєш, то набагато легше опановували емоції і підлаштовуватися до змін. Якщо хочете більше навчитися керувати собою, то ознайомтесь з теорією Росс детальніше, бо я не повинна втомлювати когось своєю писаниною.

Але... тепер ми в одному човні, ми пливемо за течією разом і вміємо приймати й вирішувати. А це дуже важливо , бо до цього я не знала, як справлятися з собою , коли все бісить, коли не знаєш, що робити і виливала всю свою злість, безпорадність на рідних.

Конфлікти, конфлікти і бееезліч конфліктів. " Аліно, ти ж розумна, навіщо поводишся як дитина?",- запитували я себе, не знаючи відповіді й ще дужче злившись.

А тепер не так, зараз легше ... бажаєте  дізнатись  моє маленьке гасло по життю?

" Контролюй себе, якщо не хочеш втратити розум і стати конячкою наїзниці на ім'я ГІПЕРБОЛІЗАЦІЯ( перебільшення, якщо без хизування знанням мовних засобів:). Бо я дууууууже багато перебільшувала, накручувала і ці 5 станів у мене постійно перегукувалися, то торг, то прийняття, то ще там щось. Але зараз вже все ніби ок.

Я дуже люблю вас всіх і бажаю міцного здоров'я.  Змушена вже прощатися(

До речі, пишіть мені в соцмережі, на яку тему бажаєте блогів.

З повагою, ваша @alina_danylyuk_