Part 7." Новий статус" або " Чи варто було мені йти на філологію"

Аліна Данилюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Part 7." Новий статус" або " Чи варто було мені йти на філологію"

Сьогодні наш день, дорогі мої спудейки та спудеї!?

Не можу повірити, що тепер я не школярка?, а студентка?‍♀️. Як досі не можуть повірити й мої батьки , й бабуся, сестра. Я б могла побажати всім нам творчої наснаги, веселощів та хороших оцінок / успішного завершення сесії, але це досить банально ( не хотіла, але вже таке зробила?‍♀️?

Сьогодні моя УФ-11 святкує день, коли змінився їхній статус, а з ним і життя.

Знаєте, це досить важко усвідомити, не легше пояснити. Усі ви ( а , можливо, й не всі) зрозумієте, що таке студентське життя , якщо почнете брати від навчання у закладі максимум. Я взяла і продовжую це робити... усе круто. Навчання базується не лише на штурмуванні предметів. Моя ОА виховує нас  сильними особистостями, активними , комунікабельними, спортивними і найголовніше- ОСВІЧЕНИМИ. Ми беремо участь у багатьох проєктах, акціях , тематичних вечорах і карантин не заважає.? І спортом теж можемо онлайн займатися.

Запитайте в будь-кого з моєї групи , що вона ще робить( "вона",бо на філології та літературній творчості маємо 25 дівчаток?) , окрім того, що вчиться, і кожна розповість у чому є задіяною. Ви знаєте, що я додатково вивчаю французьку, веду рубрику в філологічному журналі моєї групи @shvabra_oa ( підписуйтесь, до речі), пишу блоги, а ще встигаю щось читати , окрім навчальної літ-ри.

Так, учитися в ОА ой як не просто.?

Часто ти не встигаєш поснідати, поспати й зробити ще багато-багато, здавалося б, дуже простих речей. (У попередньому блозі я вже писала про "жерти" на які доводиться йти . )Але ще з першого тижня навчання, ти усвідомлюєш - це моє( якщо бажаєш стати "майстром своєї справи" і готовий витрачати на навчання більше часу, ніж належить) , або ж - це точно не те, чого я хочу( якщо до цього вважала/вважав, що в університеті ти будеш байдики бити).?

Що для мене стало сюрпризом тут- це англійська мова. Ми розбираємо англійські пісні, дивимося фільми англійською, читаємо книги - теж англійською. Як багато англійської?. Приємно усвідомлювати: я можу це прочитати, зрозуміти, Боже, нарешті.

Ще українські філологині вивчають виразне читання й ораторську майстерність. Ми пишемо й виголошуємо промови, маємо постійно слідкувати за своїми шиплячими, наголосами та взагалі лексикою. ? Іноді, це дуже складно, адже хто звик прислухатися до того чи робить він у слові "граєшся" спрощення , щоб вийшло "граєся" ? Усе ж наші викладачі -це просто щось МЕГА-суперкосмічне, часто дивуюся наскільки люди знавці своєї спеціальности.

Ще є філологічна освіта- ну вивчаємо ми як правильно написати заяву, автобіографію і т.д. Хтось скаже:" Нудно!", а я скажу :" Було б , якби не Лариса Степанівна"( варто прийти на філологію просто , щоб відвідувати її курси).

А ще фольклористика- напевно, ще ніколи не знала так багато про усну народну творчість. Секрети всіх українських пісень, казок і т.д. поступово відкриваються й для мене.

Літературознавство- Олександра Андріївна , по-перше, формує наш літературний смак; по-друге, її креатив і те, що вона для нас створює- щось неймовірне.

Давня історія української літератури- подобається викладач, подобається підхід до викладання і так звані "байки", які на кожній лекції чекає кожна( вибачте, за тавтологію) з нас .

Історія України- любила ще з школи, а зараз бачу, що ця любов триватиме? .

Інформатика- знову ж -класний викладач, просто говорить нам про складне і багато жартує?❤.

Можливо, щось пропустила.?

Так, щось вийшов дууже довгий блог?, але колись я мусила розповісти вам про тонкощі своєї спеціальности, то чому б не зробити це в такий символічний день? ?

Моя улюблена українська філологія та УФ-11, дякую життю, що знайшла себе  поряд з вами. Дякую своїй ОА за ці прекрасні 2 місяці навчання. Дякую своїм батькам та сестрі за підтримку, старості-сусідці та просто сусідкам за величезне розуміння, спільні сніданки, обіди, вечері, походи в магазин, нічні розмови. Я неймовірно рада бути спудейкою Національного університету "Острозька академія" і сподіваюся, що мої наступники/наступниці відчуватимуть те саме, коли сюди потраплять. З Міжнародним днем студентів

 With love, @ alina_danylyuk❤