?️ЗНО - не вирок!

Сашка Дворецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ?️ЗНО - не вирок!

Хеей!! Вітаю вас, мої дорогенькі!!? У вас вже закінчився навчальний процес. Ще трішки і розпочнеться новий етап вашого життя!?
Знаю, багато хто з вас хвилюється зараз, переживає перед ЗНО та вступом, але воно не варте ваших нервів!
Рік тому я була на вашому місці. І знаєте що? Найбільшу помилку яку я зробила - надмірно хвилювалась. Та і хвилювалась напевно не через те, що була невпевнена в своїх знаннях, а:

1) боялася підвести своїх репетиторів.
В мене вони були досить класні, ходила до них реально з великим задоволенням та показувала хороші результати при проходженні пробних варіантів ЗНО?️

2) невіра шкільних вчителів у мої можливості.
Тааак, в моїй школі це було. І єдиною причиною такого відношення було те, що я обрала репетиторів з інших навчальних закладів, а не пішла до вчителів які викладали в моєму класі?

3)постійна нестача часу.
Думаю вам вже таке знайомо. 24 години в добі - мало. Хотілося охопити все і відразу. + домашні завдання зі школи. Були такі вчителі які не розуміли що нам їхні предмети взагалі не здалися і задавали іноді більше ніж я отримувала домашки від репетиторів??‍♀️

4)зневіра в власних силах.
Всі попередні чинники, працьовитий рік без відпочинків привів до того, що перестала вірити в те, що можу написати все добре.

Я настільки хвилювалася що починаючи з нового року постійно була на заспокійливих ?. Чесно скажу, якби не хвилювалася, здала б ще краще, але тим не менш, я спокійно вступила (на державну форму навчання) в один з найкращих університетів Європи згідно рейтингу U-Multirank❣️

Залишу вам декілька порад з власного досвіду:
?Менше хвилювань. Хвилювання тільки погіршать ваш результат. Віднесіться до цього як до звичної справи. Це та сама контрольна робота, але трішки іншого формату.
?Відпочинок. Виділіть собі день для себе. Подивіться хороший фільм. Сходіть на каву. Так, зараз важко десь посидіти, але принаймі можна взяти з собою та піти прогулятися десь в парку або біля набережної.
?Зробіть декілька справ, які приносять вам задоволення. У перерві між додатковими знайдіть трішки часу для того щоб отримати позитивні емоції.
?Спробуйте свою підготовку урізноманітнити. Приклейте на зошит якусь класну наліпку, візьміть ручку з якимось гарним візерунком або тваринкою, використовуйте яскраві маркери та стікери.
?Вірте у себе! Не слухайте нікого, хто каже що ви нічого не здасте. Докажіть що вони помиляються і ви реально досягнете бажаного результату.

Надто шкода що цього року у вас не буде останнього дзвінка у школі та випускного вечора. Але не варто засмучуватися. В цьому випадку ви виграли час. Чесно скажу, якби я мала додаткових 2 місяці для підготовки, я б з легкістю відмовилася від цих подій. А так, я більш ніж впевнена, коли заборони знімуть ви зустрінетеся з однокласниками і відсвяткуєте ваше закінчення життєвого етапу "школа"?

Сумувати? Не потрібно. Далі вас чекає набагато крутіший етап! Хоча і вчителі лякають типу "Ми тут для вас все, а далі ви будете одні і ніхто вам допомагати не буде". Не вірте. Далі ви просто стаєте самостійними. Викладачі (принаймі в нашому університеті) такі самі люди як і ви, і з розумінням відносяться до всього. Часто у нас запитують чи не забагато задають, щоб нам було не важко і мали трішки часу для себе.

ЗНО - не найбільша катастрофа! Всі здавали і ви здасте! Я в вас вірю?✨

Сподіваюся цей пост вам був корисним?
Ваша S.DVORETSKA❣️