Живе спілкування це важливо - цінуйте його࿝

Сашка Дворецька


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Живе спілкування це важливо - цінуйте його࿝

Привітики?️❣️. Хоч і цілий тиждень була поганенька погода майже по всій Україні, я щиро сподіваюся, що ви не сумували?

У багатьох з вас останній дзвоник був достатньо оригінальний, у зв'язку з карантинними умовами. Цікавий досвід був як і для вчителів, так і для вас, адже ви перші, у кого останній дзвоник був онлайн на платформах ZOOM, Google Meet , Skype та інших.

Я розумію, що така "вимушеність" взагалі не подобається більшості з вас, бо кожний хотів би станцювати останній вальс перед школою, гарно відсвяткувати де-небудь та просто в цей день радіти життю. Але не варто засмучуватися!! я більш ніж впевнена що ви наздоженете втрачене при власній зустрічі, або ж на зустрічі випускників, яка відбувається у другу неділю лютого щороку?

Карантин дає нам змогу зрозуміти важливість живого спілкування. Завдяки цьому ми починаємо цінувати те, що так довго втрачали. Через соціальні мережі ми реально майже перестали спілкуватися та зустрічатися як раніше, наживо. Єдине "наживо" це трансляції в Інстаграмі. Іноді від цього сумно. Але може карантин був данний для того, щоб ми почали це цінувати???

Нещодавно прочитала одну цікаву статтю на рахунок цієї теми. Інформація підкріплена дослідженнями різних закордонних психологічних університетів.
Висновок один: менше соціальних мереж - менше самотності. Звичайно в карантинних умова це важко, бо потрібно дотримуватися певних правил, щоб не давати хворобі поширюватися далі. Але дайте обіцянку самому собі, що після карантину обов'язково будете більше спілкуватися наживо. Адже людина - це соціальна істота, і нам дуже важливий тактильний та зоровий контакт, важливо почути слова з інтонацією та емоційним вираженням, а не просто беземоційний текст у месенджері. Смайлики не замінять справжніх емоцій, які буде переживати співрозмовник??‍♀️

Трішки потягнуло на таку тему (хоч і вона вже може заїджена) , бо реально, сильно не вистачає живого спілкування ?️. Три місяці карантину даються в знаки..

Спеціальність "053 Психологія" дала мені поштовх далі вивчати себе та навколишній світ. Після деяких обговорень на парах чи просто прочитання корисної літератури, наданої викладачами, починаєш розуміти цінність багатьох речей?

Сподіваюся вам було корисно це прочитати, а мені було приємно поділитися своїми такими думками та певними переживаннями щодо цього?

Гарного вам дня! Не сумуйте?✌?