Щоденник студента 12

Олена Терещенко


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Щоденник студента 12

Привіт? Як ви себе почуваєте? Як ваше здоров’я? Надіюсь ніхто з вас не хворіє?

Я не хочу зараз писати вам про коронавірус?, адже ви це й так чуєте звідусіль. Скажу вам лише декілька слів. Дотримуйтеся всіх правил, які нам говорять виконувати і все буде добре?

Адже карантин та самоізоляція це не лише , як каже моя сестричка: «скукатіща»?, але й час для саморозвитку та й не тільки?. Це можливість присвятити трішки часу собі та догляду за собою. (Я вважаю це буде особливо актуально для дівчат?). Та й не забувайте про ЗНО?. Адже, його не скасовують, а перенесуть лише вразі продовження карантину. А отже, часу вже залишилося зовсім не багато. Маєте можливість все ґрунтовно повторити та підготуватися, довчити те, що ще можливо не вивчили✍️.

Та не забувайте, не ви перші та не ви останні❤️. Не варто ставитися до цього, як до кінця світу?. Все буде ОК?. Не таке страшне те ЗНО, як про нього говорять☺️.

Проте, не варто лише на ньому зосереджувати свою увагу, в зв’язку з карантином безліч онлайн-платформ надали безкоштовно преміум версію, або частково відкрили її. Особисто я проходжу один безкоштовний курс на Prometheus та ще один на платформі EDera.

А щоб ви не подумали, що це ще варто шукати та не полінувалися, я прикріплю нище декілька цікавих сайтів:

– Google Digital Workshop

https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-ua/courses

Доступно 19 курсів українською мовою – від основ програмування до мистецтва публічних виступів.

– Arzamas

https://arzamas.academy/

Тут можна знайти курси з історії, літератури, мистецтвознавства та багато чого іншого.

– Prometheus

https://prometheus.org.ua/

Тут можна знайти онлайн-курси на безліч цікавих тем, починаючи з англійської мови та закінчуючи підприємництвом.

– EDera

https://www.ed-era.com/courses/

Тут також можна знайти круті курси, а також цікаві курси з підготовки до ЗНО.

– edX

https://www.edx.org/

Цей сайт підійде тим, хто вже знає англійську хоча б на рівні В1, адже всі курси тут на англійській мові.

– Coursera

https://www.coursera.org/

Особисто я з цим сайтом не працювала, але він отримав безліч схвальних відгуків.

А якщо говорити про підготовку до ЗНО?, то я б радила ось ці сайти:

– EDera

Я згадувала вище про нього

– iLearn

https://ilearn.org.ua/

Особливо крутий тут курс з історії України?. Сама користувалася ним минулого року! Інші не проходила, тому точно не можу сказати, які вони.

– Be Smart

https://besmart.study/#section-courses

Цим сайтом я не користувалася при підготовці до ЗНО, проте я думаю, що він повинен бути хорошої якості.

Існує ще безліч інших, я зібрала тут лише ті, які особисто подобаються мені?, або будуть корисні вам, дорогі абітурієнти❤️

Якщо ви хочете підтягнути знання з англійської мови?, а якщо ви хочете вступати на спеціальність міжнародні відносини то, це є дуже актуально саме для вас, тоді я можу рекомендувати вам ось ці сайти:

– Duolingo

Але цей сайт підійде швидше тим в кого початковий рівень знання мов, або тим, хто хоче повторити вже вивчений матеріал. Доречі, я не помилилася саме мов, адже там можна вивчати не лише англійську мову, а й безліч інших.

– Quizlet

Для вивчення іноземних слів, або ж іншого матеріалу, який потрібно вивчити ця програма буде корисною. Вона працює на основі флеш-карт. Я думаю ви вже чули про цей метод, а також там використані різні тестові форми, які покращують запам’ятовування матеріалу.

– Elsa Speak

Ця програма буде для вас актуальна, якщо ви хочете покращити власну англійську вимову слів. Звісно, там є і преміум доступ, проте і безкоштовного цілком достатньо.

– Якщо говорити про покращення рівня сприйняття на слух, тут можна порадити такі програми:

TED

BBC Learning English

Та звичайно всіма обожнюваний YouTube. Почніть слухати англомовних блогерів, це справді корисно.

А також переглядайте улюблені фільми англійською, там ви знайдете безліч цікавої лексики.

– Reservo Translate and Learn

Раніше я не любила цю програму, адже вона надає велику кількість синонімів до слів та можливого перекладу. Проте, зараз я її просто обожнюю, якщо потрібно на парі швиденько знайти синонім до слова, або варіанти його вживання.

Я знаю ще безліч цікавих платформ та можливостей онлайн, проте цей блог вже й так вийшов надто довгим?, тому можливо я напишу продовження в одному з наступних блогів. Не хворійте!

До наступних зустрічей❣️ Не забувайте, що ви завжди можете задати мені питання в будь-якій із соціальних мереж, або написати тему на яку вам було б цікаво прочитати пост.