Що таке сесія? Та як її скласти?

Христина Гущина


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Що таке сесія? Та як її скласти?

Усім привітики❤️

Як ваші справи? Як новорічний настрій✨? Чи ваша голова зараз сповнена лише контрольними/ сесіями/ іспитами?

Так, я знаю, що я дуже довго пропадала. Але якщо чесно, то останні 2 тижні мені навіть елементарно часу на сон не вистачало??‍♀️ Але сьогодні я пишу вже сидячи вдома. Позаду моя перша здана сесія, усі іспити то проекти✅ А попереду- майже 2 місяці канікул. Взагалі, то в академії канікули триватимуть до 3 лютого, але у мене буде практика, тому назад до Острога я повернуся аж в середині лютого.
Це так незвично, що я вже дома. Я так звикла до маленького Острога, до академії, до одногрупників та всього студентського життя, що аж навіть не хотілося додому їхати? (не уявляю що буде через 3 роки). Але я впевнена, що канікули пролетять зовсім швидко, а головне- весело.

Але сьогодні не про канікули. Я тотіла б розповісти вам як це пережити першу сесію. І чи все так страшно?
Насправді, то все зовсім не так страшно, як я чула від деяких своїх знайомих. Звісно, посидіти декілька ночей над конспектами/книжками та усіма проектами/презентаціями/есе доведеться (це якщо ви хочете все добре скласти і отримати високий бал).
Аби отримати зарах із предмету, необхідно мати 61 бал (це включаючи і практичні, і модуль, і іспит). Можна сильно не переживати, отримувати 61 бал і спокійно спати? Але ті, хто вчаться на державному і хочуть отримувати степендію, змушені переживати за бали значно більше.
Хоча, чесно кажучи, то є предмети, де 61 навіть державникам отримати за щастя?
У мене в групі після іспиту з історії 11 людей ходили на перездачу (неофіційну), а здали лише з разу 4-5. Ті, кому навіть з такої споби не вдалося отримати 61, чекають на офіційну перездачу.
Думаю, вам було б цікаво прочитати декілька порад як успішно скласти сесію. Але я з абсолютною впевненістю можу дати лише 1 пораду:
Не відкладайте усе на останній день❗️
Знаю, це максимально банально, але це, напевно, єдине, що подоможе не померти під час підготовки до іспиту? Це та порада, яку знають абсолютно усі, але дотримуються лише одиниці??‍♀️ І я, звісно, не входжу в число цих одиниць.
Те, що на підготовку у мене було 3 місяці я згадую тоді, коли розумію, що аби підготувати 40, а іноді і 90-100 питань у мене залишається 2 ночі (і це ще в кращому випадку??‍♀️). І тоді я думаю: «В тебе ж було 3 місяці. 3 МІСЯЦІ! Але ж потрібно було до останнього дня дотягнути».

Тому, хочу побажати вам усім терпіння, хороших балів та успішного закінчення 1 навчального семестру❤️
І не відкладайте нічого на потім❗️


Завжди з радістю відповім на ваші запитання:
Instagram: @kristinaa.gu
Facebook: Kristina Gushchyna