Моя перша практика

Христина Гущина


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Моя перша практика

Усім привіт❤️

Як ваші справи? Надіюся, усе чудово✨

Як ви здогадалися по назві, сьогодні я хочу розповісти про свій перший досвід проходження практики.

Розпочну з того, що наші зимові канікули тривали із кінця грудня по кінець січня, але потім зробили ще 2 тижні карантину. Тобто відпочивали ми майже 2 місяці. Але карантин мене не стосувався, адже у мене була практика.

Взагалі, то частина студентів в академії проходять зимову практику, частина- літню. У мене була зимова, тому перші 2 тижні лютого я провела у ролі журналіста у місцевому
інтернет-виданні??‍?
На моїй спеціальності перший курс проходить практику в друкованому чи інтернет-виданні, другий – на радіо, третій- на телебаченні.

Кожен студент сам обирає місце проходження практики і за все домовляється. Насправді, то все набагато легше, ніж я собі уявляла? Просто знайшла електронну пошту видання, написала їм, потім зв’язалася із головним редактором- і вважай, що за практику домовилася. Але потім ще потрібно трохи покататися з редакції до академії і назад аби оформити усі необхідні документи?

Цього року я, як і майже всі мої одногрупники проходила практику у своєму ж місті. Але наступного хочу спробувати поїхати до іншого міста, а особливо, коли буду проходити на телебаченні.

Чи сподобалася мені сама практика?

З одного боку- я спробувала себе в ролі журналіста, ходила на події, писала статті, а потім їх публікували. Мою роботу вперше опублікували на головному сайті видання. Це справді великий досвід і можливість розвинути свої навички.

Але з іншого боку- я очікувала трішки більшого. Я хотіла більше дізнатися про роботу видання, про те, як працюють журналісти, а насправді- просто отримала від редактора завдання, які мала сама зробити.
Я знаю, що далеко не усім моїм одногрупникам сподобалися видання, де вони проходили практику. Тому я особисто для себе зрозуміла, що наступного разу буду обов’язково намагатися знайти якнайбільше інформації про видання перед тим, як піду туди.

Після завершення практики ми писали звіт, де детально описували свої 2 тижні у виданні. Згодом відбувся захід практики, який я успішно пропустила?

Надіюся, вам сподобався сьогоднішній блог❤️

Завжди з радістю відповім на ваші запитання:
Instagram: @kristinaa.gu
Facebook: Kristina Gushchyna