Блог 9. Залежності

Анна Корольчук


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Блог 9. Залежності

Привіт-привіт❤ Давненько в нас не було якоїсь філософської теми для роздумів? Як вам тема залежності від ґаджетів? Стикалися із цією проблемою? Я так?‍♀️ Про мою історію та те, як вирішити ці трабли нижче⬇️


Нещодавно зі мною сталася одна прикра історія. Банально забула зарядити смартфон, а треба було йти в справах терміново. Ох і намучилася я за ті 2 години. Ні подзвонити, ні написати?‍♀️ Не говорячи вже про соцмережі і тд. Подумала, що сучасні люди дуже залежні від Інтернету і техніки? Ні, ні, я не печерна людина і не підтримую лад неандертальців?
Люди вже давно забули про насичене спілкування вживу. Спілкуватися у месенджери, хоч і сидите із співрозмозником в інших кутках кімнати?. Нікого не нагадує? А Web-серфінг? Хіба ви ніколи не переміщалися від одного Інтернет-ресурсу до іншого? Чули щось про фільмоманію? Зізнавайтеся, дивилися по кілька серій серіалу за ніч??‍♀️) Не грали комп’ютерну гру кілька годин поспіль? А про наслідки цього знаєте?


Порушення зору, головні болі, стомлюваність, безсоння, біль в спині? Це не лише синдром студента під час сесії?. Хоч і в наш час фактично нереально обійтися без девайсів. Не уявляю моє навчання в Острозькій академії без цих чудо приладів. От навіть книги із бібліотеки можна знайти у своєму смартфоні. Я вже оцінила таку можливість? Відійшла трохи від теми. То як вберегти себе від неприємних симптомів залежності?


1) Визначте для себе список занять, які вимагають неодмінного використання Інтернету. Складіть для себе графік?
2) Встановіть для себе програми для контролю контенту або ж обмеження на роботу програм у часі?(я зробила так з Інстаграмом)
3) Запровадьте для себе free Internet day. Для прикладу, неділю. Виходячи з дому не беріть із собою телефон. Просто відпочиньте від інформаційного перевантаження?‍♀️
4) Концентруйтеся на тому, що відбувається. Якщо ви чекаєте автобус або стоїте в черзі, замість того, щоб дістати смартфон, і перевірити в черговий раз стрічку новин, спробуйте розглянути обличчя перехожих, запам’ятати їх, зауважити цікаві риси, уявити собі характер людей. Це допоможе позбутися нав’язливої звички?

Використовуйте техніку з розумом?‍♀️ Всім добра❤