Блог 3. Чому стати ІТ-шником не так легко?

Анна Корольчук


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Блог 3. Чому стати ІТ-шником не так легко?

Привіт-привіт❤️ Знаю, що не писала дуже давно, але мене, здається, повністю затягнуло у вир студентського життя? Після напруженого робочого тижня відчуваю неймовірно велииииику, але приємну втому. Кілька майже безсонних ночей, але це було варте того. Але як каже моя викладачка з англійської: “TGIF!!!!”? Що це означає? Thanks God, it’s FRIDAY? Таааак, ідуть вихідні❤️ Ще й довші ніж завжди. Але я не про це? Сьогодні хочу розповісти про свою спеціальність і чому ж я мало сплю?

У першому своєму блозі я вже згадувала, що навчаюся на спеціальності “Комп’ютерні науки”. Усе моє оточення до останнього сподівалося, що я стану лікарем, але це окрема історія. Обрала такий фах тому, що це дуже перспективно. Попит на фахівців у галузі IT з кожним днем все більше й більше зростає. Тому, сподіваюсь, без роботи я не залишусь?

Можна довго розповідати про те, ким я буду після здобуття вищої освіти, але кому треба ця купа незрозумілих термінів? Кому цікаво, то почитайте на сайті (P.S цитата одного із викладачів. Хто здогадався- пишіть на @_ko_anna. Переможець отримає невеличкий подаруночок від мене). А загалом, то спектр діяльності фахівця в галузі IT дуже широкий: від вебдизайнера до інженера із захисту інформації. Отакої, правда? Хотілося б трішки зазирнути в майбутнє, щоб дізнатися, ким же я буду працювати! ?

Жарти-жартами, але це тяжка праця. Це я зрозуміла майже відразу. Коротка передісторія. Я навчалася в природничо-математичному ліцеї та поглиблено вивчала не тільки хімію та біологію, що і передбачав мій профіль, а й інформатику. Перед початком навчання думала, що перших пів року буду відпочивати, бо добре орієнтувалася в Pascal та Delphi. Мої рожеві мрії розбилися на перших фахових заняттях. C++, Html, CSS, JavaScript, математичний аналіз – а минув лише перший місяць. Спокійний та довгий сон попрощався зі мною на 4 роки точно?

Насправді, не все так страшно? Викладачі роблять усе, аби навчання було продуктивним та зрозумілим. Головне – прикладати зусилля і не спати на парах?

Не вирішив(ла) куди ще вступити і яку перспективну спеціальність обрати? ОА та комп’ютерні науки чекають тебе?

Скористаюся можливістю і привітаю наших захисників❤️ Дякую за мир та ще один додатковий вихідний день? Добра всім та гарного відпочинку❤️