Тяжке студентське життя і як його зробити легшим

Анастасія Огринська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Тяжке студентське життя і як його зробити легшим

Хеееей!! Всім привіт! Філологиня з Херсона знову тут!

Вже такий час, що будні забиті навчанням, а на вихідних хочеться просто відпочивааааати. Але, блог сам не напишеться?

Почну з однієї новини. На минулому тижні проходив гумористичний конкурс “Візитівка”, в якому змагаються між собою факультети. Цьогоріч виграв мій любий Гуманітарний факультет!!!? Але, у кожної команди була своя родзинка: хтось має  цікавий образ, хтось майстерно грає, хтось влучно і дотепно відповідає під час імпровізації. Прилаштовую ще й фото з “Візитівки”:

Що ж, тема, про яку я хотіла написати, стосується дисципліни, планування справ та відпочинку.

 

Я у своїх перших блогах вже писала про достатньо щільний графік (якщо ви посиленно вчитеся?), про те, що тут ви навчитеся тайм-менеджменту. І про це, як я бачу, інші блогери також висвітлюють цю тему.

1. Як прийшли вчитися – вчіться

В Острозькій Академії зроблено так, аби ви й у вільний час займалися чимось цікавим ( про це можете прочитати у моїх минулих блогах). І не тільки під час навчання ви можете чомусь навчитись. Так, наприклад, дуже класна ідея, що уроки з вирівнювання англійської проводять саме студенти!

Беріть від навчання все можливе! Усі цитати вчителів про життя, про всі важливі аспекти обраної спеціальності. Тому, ще й спеціальність обирайте таку, яку ви справді хочете, незалежно від поглядів та проекцій на вас інших. Йдіть і беріть своє!

2. Відпочинок – теж корисна справа

Чим більше й інтенсивніше ви навчається (або потужно як на Романо-германських мовах?), тим більше вам треба відпочити. Справа у тому, що я трудоголік ще той і мені усе треба виконати вчасно, але через це я жертвую своїм режимом сну + ходжу роздратована, ще й їм як не в собі. (Про це нижче) Тому!!!: Як прийшли з навчання – дайте собі трохи часу не робити НІЧОГО. Аби не закипіли, як каже наш викладач))) На вихідних виходьте з друзями хоч просто посидіти у парку. Вчіться корисно розслаблятися.

3. Поповнюємо запаси енергії

Ці запаси я поповнюю їжею?? Призналася вам чесно. Але тоді обов’язково треба ходити не на йогу в острозький фітнес-клуб, а на аеромікс чи степ-аеробіку. Частково це зумовлено тим, що пари закінчуються зазвичай о 3 годині дня, і тільки тоді ти приходиш у гуртожиток і наїдаєшся за весь день.

Отже, обов’язково робіть якусь руханку, ходіть у зал, на фізру. І для здоров’я корисно, і мозок відпочиває від розумової діяльності. І ще, плануйте свій раціон, пийте багато води.

Графік може бути настільки щільним, що буде здаватися, що у вас його не має ні на що. Все одно виділіть собі час на ту справу, на те хоббі, що ви завжди робили, що є вашим inspiration✨  Для мене це музика, танці, йога та медитаціїїїїїїїї. Але я геть рідко вже роблю щось з цього, хіба що прослуховую улюблену музику. Це варто виправити. Не робіть моїх помилок? Залишайте час на себе!

4. Будьте людяними

Ви будете знайомитися з великою кількістю нових людей, бачити різних людей. Не забувайте, що вони такі ж, як і ви. У кожного своя історія, переживання, поведінка, особливості. Не прив’язуйте до всього інтерпретації. Я хочу наголосити на тому, що варто бути більш спокійними до інших. Сприймайте усе простіше)) Ви відповідальні за те, що ви робите.

Гарного вам тижня ? ?

Я навіть не помітила, як осіннє листя опало??? ?

Мій Instagram: @mn.ddddd.28