Кейси

Анастасія Одарич


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Кейси

Привіт. Цей блог буде переповнений роздумами?
Розповім вам як правники вирішують життєві ситуації на парах з різних предметів?
Отож, перш за все скажу, що студенти права не тільки вчать закони, а й ще розв’язують задачі☝️Це цікаво і дуже допомагає зрозуміти тему?


Перший випадок в цьому семестрі коли нам треба було вирішити якусь важливу проблему сучасності трапився на практиці. Завдання полягало в тому, що ми повинні були визначитися з проблемним питанням, розкрити його суть і дати певні маркери її подолання чи розв’язку. Вже скоро ми будемо знати які оцінки отримали за це, а заразом і чи добре впорались із цим завданням? А яку б проблему вибрав(-ла) ти? Які б шляхи її вирішення обрав(-ла)?Досить часто правники вирішують задачі на цивільному праві. Наприклад: дві застраховані машини потрапили в аварію. Хто буде винний і хто повинен відшкодувати збитки? Цікаво, правда?
А вирішення досить просте. Спочатку суд виносить рішення на основі вивчених деталей справи про те, хто буде винний. Тоді страхова компанія невинної особи звертається до страхової компанії винної особи, щоб та відшкодувала завдані збитки. Такий процес називається субституція коли до страхувальника переходить право кредитора щодо боржника. Ви, напевно, подумали, що в нашому правовому житті зустрічаються важкі слова, але ні, є тільки деякі винятки?☝️
А задачі з професійної етики взагалі потребують досконалого вивчення законодавства, бо там стільки деталей, що можна голову зламати. Але це розвиває наше мислення і уяву справи, тому мені от подобається вирішувати заплутані та неоднозначні завдання?
А от задачі з кримінального права даються мені найлегше чомусь, хоча кримінальне – не та сфера, в якій я б хотіла працювати?
P.S. якщо ти теж любиш розв’язувати важливі життєві задачі, то тобі точно на право♥️тебе навчать критично мислити і правильно застосовувати законодавство?