Новорічне прощавай, або 5 настанов

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Новорічне прощавай, або 5 настанов

Зовсім скоро я буду вже не в гуртожитку, а вдома. Зовсім скоро я відпочиватиму, а не клопотатиму над зошитами. І хоч все одно роботи задали чимало, та все ж дома й стіни допомагають. Але зараз хочу вам сказати, що наступного разу я напишу вам лише через півтора місяця. Так, часу немало здавалося б, та він летить дуже стрімко й непомітно. Навіть ви лише нещодавно вирушали зі мною у подорож новачка, а вже сьогодні ви знаєте про всі мої піднесення й переживання, невдачі та тріумфи, яких було вдосталь. Але перед тим як сказати вам «Бувайте!», маю наостанок мовити щось приємне. А оскільки вже скоро розпочнуться довгоочікувані свята (а з ними і нова декада), то ось вам мої настанови.

  1. Проведіть час з користю. Відпочинок – то святе, але не варто забувати про те, що нас облагороджує. Знаходьте нове хобі чи довершуйте вже розпочате, дізнавайтесь нове, читайте, малюйте (бодай навіть розмальовки), створюйте й вигадуйте. Проте робіть усе задумане із задоволенням для себе, інакше аж ніяк не можна. На те ми й люди, щоб вершити все чудовіші (й чудніші) справи!
2. Їжте все. Я маю на увазі салатики, м’яско, рибку, фруктики, і найголовніше – солодощі! Ми лише раз на рік можемо собі дозволити побути дітьми і відкинути серйозність, яку так вимагає довколишній світ. Тому забудьте про дієти, схуднення, баланси! Зробіть те, що вважається забороненим у звичайні будні – насолоджуйтесь! Але робіть це так, щоб здоров’ю ваше задоволення не шкодило. До речі… 
3. Бережіть себе. Одягайтесь тепленько, їжте гаряче, збадьорюйтесь чаєм/какао/кавою (хто чим любить), вживайте цитрусові та дивіться чи немає льоду під ногами. До того ж, спробуйте зробити собі фруктовий салат. Рецепт простий: купіть як можна більше фруктів( можна навіть консервованих) та покришіть їх усі в одну велику миску; потім накладайте з неї скільки сила з’їсти та заправляйте все це діло йогуртом чи вершками. Смакова бомба вам гарантована!
4. Милуйтесь. Просто ходіть і вбирайте в себе атмосферу краси та чуда довкола. Зверніть увагу на танці вогників на ялинці, на новорічні пісні для настрою, на фільми в червоно-зелених відтінках, на аромати випічки, на тепло домівки, на грайливий морозець вулиці, на святковий одяг, на мерехтливі іграшки для вічнозеленої красуні, на хрумкіт снігу, на довершеність сніжинок, на справжність людського захвату… А головне, мої любі, – будьте частиною всього цього.

P.S. Сніг обов’язково буде. Варто лише дочекатись)))

5. Будьте з рідними. Новий рік та Різдво – це свята сімейні, тому не забувайте про своїх близьких. Не зважайте на те, скільки між вами кілометрів та океанів, сіл та міст! Подзвонити зараз можна легко й швидко, а одне коротеньке привітання може зігріте не одне забуте серце. А з тими, хто біля вас, не забувайте ходити в кіно, гуляти по магазинах, дивитись разом фільми… Однак дуже важливо й просто говорити. Спілкуйтесь та діліться своїми враженнями, думками, почуттями. Як казав Оскар Уайльд: «Почуття лікуються почуттями». Тому цінуйте те, що маєте кого полікувати. Та як же добре, коли й вам є у кого взяти чарівних ліків, чи не так?)

Отож, не нудьгуйте, не сумуйте протягом канікул. Пам’ятайте, що всю магію ми створюємо самі, тому не чекайте, що хтось продаватиме новорічний настрій на базарі. Будьте його джерелом, даруйте його іншим, адже воно неабияк заразне! Своє я з вами ділила, як лише могла. А окрім того я буду давати вам свій досвід й на далі…але вже після канікул.

Помітки на майбутнє:

Незважаючи на канікули, я все одно рада отримувати від вас повідомлення та знайомитись зі своїми читачами, тому не соромтесь, питайте потрібне, адже я так рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._