Гримаса Фортуни, або 5 «прекрасностей»

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Гримаса Фортуни, або 5 «прекрасностей»

Хоч уже минув і другий тиждень мого перебування в Острозі, і життя помалу налагоджується, однак спершу було все далеко не так солодко. Якщо відверто, все почалось ще з того дня, коли я почала готувати мовну практику вдома. А коли я отримала розклад, то лише тоді я збагнула, що Доля починає викривлювати свою привітну посмішку на хижий вишкір. Тому ось вам мої «прекрасності».

  1. Кожен день перша пара. Перше, що впало мені в очі, це перші пари. Поясню ситуацію: на канікулах я лягала спати як мінімум десь коло 4 ранку (а часом і значно пізніше), а тут мені треба було б вставати щоранку та ще й швидко збиратись на навчання! Однак, на моє превелике здивування, вранішнє підняття було не таким болючим, як я того очікувала. Часом я навіть прокидалась раніше за будильник, хоча вже на другому тижні я спала по-максимуму і зі скрипом розтуляла повіки, адже другий і навіть третій тиждень мені теж постійно на першу пару! Щоранку я чую недобрий сміх Фатуму. У такі моменти згадується безтурботність ранків на канікулах, які наставали для мене лише в обідній час.
  2. Де наш вчитель? Інший переляк стиснув серця всього першого курсу, коли ми побачили, що не найлегший предмет для нас (коротше кажучи, інформатику) викладатиме інша людина! Якщо відверто, ми були вже в бойовій готовності протестувати, бо категорично не хотіли визнавати бодай можливість того, що буде хтось чужий. Проте вже наступного тижня, зайшовши у клас, ми побачили свого доброго старого викладача, який із широкою усмішкою сказав «Знову радий вас бачити!» Як бачите, Доля дуже любить жартувати, проте такі її розваги коштують декому сліз.
  3. Субота. Ще цікава річ причаїлась вкінці мого нового розкладу, а саме…робоча субота! Скажу відразу, що було це не важко, та й поспати дали трохи, бо поставили предмет другою парою. Але сама суть! Та й варто сказати, що злякало нас ще більше те, що була чутка мовби такий розклад у нас сталий. Тобто щодня на першу пару, та ще й у суботу welcome! Народ, скажу без жартів, що це страшно. І тому, коли у четвер, всі побачили оновлений розклад (і що не менш важливо – без суботи), то подих полегшення почули навіть глухі. Бо такі збиткування Долі жодна жива істота не заслуговує.
  4. Новий предмет. З’явилась довгоочікувана друга іноземна мова! У когось це французька, у когось (мене) – німецька. Спершу мене це неабияк налякало, бо викладачка почала відразу говорити німецькою, а так як я  не вчила цієї мови у школі (бо не мала такого предмета), то з розпачу не знала що робити і як реагувати. Але дуже швидко я освоїлась, бо жінка, яка навчає нас, виявилась дуже милою та доброю…і головне терплячою! А також ми слухаємо німецькі пісні і пробуємо розпізнавати звідти слова, вчимо маленькі діалоги, працюємо з платформою по вивченню німецької мови онлайн. І тепер від занять я отримую лише цілковите задоволення. Хоча жаху на початку було не мало. І дуже добре, що Фортуна зглянулася наді мною.
  5. Кримінальний Острог. Певне всі чули страшну історію, що сталась у цьому маленькому і тихому містечку. Не вистачить слів, щоб описати шок всього люду, а також батьків студентів. А коли було викрито подробиці цього злочину, то нова хвиля страху огорнула досі тихий і спокійний Острог.  Я не хочу акцентувати вашу увагу на цьому, проте маю сказати, що тут Доля нагадала нам головний урок життя: ніколи не знаєш, як близько чи далеко від тебе звір.

Отож, не хотілось би завершувати так моторошно цей пост. Тому скажу, що все найгірше завжди минає, страшне потім виявляється не таким вже й лячним, а за хмарою ховається сонечко. Через це, лишайте свої незгоди у завмерлій зимі і вітайте зелену весну новими сподіваннями і світлими планами. Скоро, крім того, чудове свято 8-ого березня! Готуйтеся до нього з радістю)) І я обіцяю, що наступні пости будуть набагато приємнішими та веселішими.

Помітки на майбутнє:

Я завжди рада отримувати від вас повідомлення та знайомитись зі своїми читачами, тому не соромтесь, питайте потрібне, адже я так рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._