Чари другого семестру, або 5 спокоїв

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Чари другого семестру, або 5 спокоїв

Тихо та швидко пролетіло три тижні навчання. І відразу можу сказати, що, порівнюючи з першим семестром, цей НАБАГАТО легший. Спершу я очікувала жаху та повної завантаженості, проте ні) Все дуже спокійно, і я маю доволі часу для своїх справ (ну принаймні почитати в мене виходить щодня). Та й взагалі,  процес «вливання» у навчання для мене напрочуд приємний. Тому ось вам мої спокої.

  1. Менше предметів. У другому семестрі я маю лише два нових предмети, крім основних. Треба пояснити, що в першому у нас було чимало предметів, зокрема українська мова, мовознавство, латинська мова . Усі вони займали багато часу для підготовки (особливо мови), а ще й були основні предмети, до яких підготуватись в один день теж не завжди реально. А тепер же додалось всього два предмети, один з яких відбувається взагалі всього два тижні (а у нашому випадку і ті не під ряд). Тому і часу трохи більше, і крім того поки що нам щастить, бо задають не дуже страшне.
  1. Обжитість. Коли я приїхала після канікул, то зрозуміла, що вже все на своїх місцях, а через це треба було всього лише докупити та розкласти їжу, розставити те, що привезла…і все. Уже не треба було думати, куди ж скласти речі та сумки, де розкласти зошити та рушники, де зберігати крупи та кухонне приладдя. Уже все було готове, і це чи не найчудовіше з усього))             
    P.S. Це фотографія моєї стіни, але крім картин маю ще календар та годинник)))
  2. Розпорядок ранку. Не менш приємно тоді, коли ти вже знаєш, скільки часу тобі на що треба, і що вже є розроблена система дій (себто вже все на автопілоті). Ти лише ставиш собі будильник, вранці встаєш у передчутті зустрічі з усіма після такого довгого розлучення, і робиш все організовано, без проблем та без поспіху. Та й взагалі, уже знаєш куди йти та де коротший шлях, де роздрукувати можна, де який кабінет, де дешевше купувати продукти та інші речі побуту. Коли ти зорієнтований, тоді ти і озброєний.
  1. Знайомства. Оцього вже нарешті все менше й менше. Звісно я не проти нових дружніх стосунків, проте зараз з однопідгрупниками ми стали ще тісніше пов’язані, бо вже стільки пережили разом. Тому без образ жартуємо, не соромимось і не «набиваємо» собі ціну, як це було на перших заняттях. Тепер все набагато простіше, легше, краще! Та й крім того, так чудово, коли знаєш характер та вимоги своїх викладачів та знаєш, що робити, коли і як встигнути. Вже немає неприємностей з реєстрацією на різних сайтах, з якими ми маємо справу чи не щодня. Одним словом, краса!
  1. Друзі. Подумаєте, це стосується минулого пункту? І так, і ні. Уже на початку другого тижня я зрозуміла як важливо мати надійних людей поряд. Сталась у мене катастрофа: зламався холодильник. Ще й підло так (але то зовсім інша історія). Проте мої знайомі з іншого поверху  люб’язно виділили мені стільки потрібного місця у своєму невеликому холодильничку, що мені й слів бракувало для вияву своєї вдячності! До того ж,  попри те, що знала я лише двох із чотирьох хлопців з тієї кімнати, усі вони гуртом були раді мене бачити о будь-якій порі доби (ні-ні, по ночах я не їла, не думайте). Ще розкажу інше. Нещодавно у нас без попередження вимкнули воду через значне пошкодження труб. І моя чудова однопідгрупниця та подруга без вагань допомогла мені з цим водним питанням. Тому сиджу тепер щаслива з п’ятьма здоровенними пляшками питної води та радію життю)) Взагалі, я можу дуже довго перелічувати радості дружби, бо не раз мене виручали. Але не забувайте, що дружба може існувати лише при взаємній безкорисній підтримці та допомозі!!!

Отож, незважаючи на перешкоди та нерви, загалом я жила спокійно. Були часом і хвилі неприємностей (про них я вже писала), але все стає кращим і кращим. Підсніжники скромно показали свої біленькі голівки, сонечко стало веселіше грати промінням, а вітер вільно дихає весною. Усе стає більш свіжим, радісним, яскравим. То ж навіщо носити в собі важкість минулих днів, коли вже одягнув легеньку курточку ?

Помітки на майбутнє:

  • Просто переживи перший семестр
  • Слідкуй за тим, щоб тобі було затишно жити
  • Організовуй себе, щоб не марнувати ні час, ні сили
  • Дружи з тими, хто хоче дружити з тобою, але і звичайні знайомства теж важливі!
  • Будь готовий до того, що тепер вся відповідальність за будь-яку ситуацію, що стосується тебе, лежить не на комусь, а на тобі!

Я завжди рада отримувати від вас повідомлення та знайомитись зі своїми читачами, тому не соромтесь, питайте потрібне, адже я так рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._