Блог 10. Випробовування іспитом (або як п’ятниця 13 може стати найщасливішою п’ятницею у житті, і не тільки про це

Анастасія Корнійчук


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Блог 10. Випробовування іспитом (або як п’ятниця 13 може стати найщасливішою п’ятницею у житті, і не тільки про це

Зимовий привіт тобі❄☃️⛄, мій любий читачу . Хай хоч щось нагадує тобі про зиму (моя жага снігу і нового року проявляється і тут ?), але нічого, плекаймо надію, що під Новий Рік сніжок таки вкриє землю)). А ти одягайся тепліше і бережи здоров’я, я хвилююся за тебе, щоб ти не «відсвяткував всі різдвяні свята із високою температурою»??.

Ну, як можна помітити, що навіть серце в мене б’ється в ритмі різдвяних колядок??, і цьому моєму гарному настрою сприяють не тільки прийдешні свята, а й гарно складений екзамен з української мови (який ми складали якраз у п’ятницю 13?). І раз тут така подія, я вирішила і блог свій присвятити саме темі контрольних оцінювань в нашій любій ОА. Вчимося ми за звичною болонською системою, те означає, що потрібно протягом семестру збирати по зернинці бали, але все ж таки найбільша частина відведена спеціально на контрольну роботу. Наскільки велика ця частина це вже залежить від самого курсу, бо для кожного курсу є свій розподіл балів.

Що таке екзамен, чи іспит? Це не просто контрольна-модуль, а реальна перевірка всіх знань за курс!!! Де потрібно як у фільмах тягнути білетика і виконувати як практичні(письмово), так і теоретичні(усно) завдання. Але є величезний плюс – для того щоб підготуватися до цього «дійства» ти маєш додаткові три вихідні дні???! І ще, чим відрізняються контрольні в школі і в університеті, це тим що до таких вадливих іспитів завдання ти знаєш, і ти можеш готувати саме ті завдання, і не боятися що викладач запитає «те чого ви не вчили» (але це стосується тільки теоретичної частини).

Все навчання націлене не на те щоб засунути в твою голову знання, а на те, щоб мотивувати тебе здобувати знання самостійно і хотіти вчитися (або не хотіти, але мусити, але хай бережуть тебе вищі сили віт такого, і від ліні). 70% твоїх знань залежить від тебе – це твоя самостійна робота, яка стимулює тебе розвиватися не тільки протягом навчання в університеті, а й протягом усього життя.

Хей, маєш якісь питання або пропозиції? Або просто хочеш поговорити? Я завжди рада новим знайомствам, мій Instagram @nastia_korniychuk ??✨