ЗНО на 200

Анна Ослюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » ЗНО на 200

Всім привіт ?? Перший семестр повільно, але сміливо підходить до завершення… І що ж я можу сказати? Я втомилася, справді, навчання дуже виснажує, а підготовка до сесії ще більше. Але якби я читала свій блог рік тому, подумала б: «Тю, сесія, що то є. Ти що, забула про ЗНО?». А я скажу ні, не забула, це було дійсно важко, але можливо. Тому цей блог я хочу присвятити ЗНО і дати вам декілька порад та хитрощів, які мене врятували та допомогли скласти ЗНО на високі бали і вступити на бюджет. ✅

Що ж я складала? Я складала ЗНО з англійської мови, української мови та літератури та історії. Якщо ж ви складатимете ЗНО з математики та ще й на профільному рівні - удачі ? Проте, я думаю, що і це реально. Чесно кажучи, я навіть трохи жалкуюю, що не складала ЗНО з математики, у мене було б більше варіантів вибору спеціальностей.

Півроку вже пройшло, ЗНО не за горами, і якщо вивчити все з нуля в швидкому темпі, мені здається, не зовсім реально, то підтягнути свої знання та навички, ще раз пройти важкі та незрозумілі теми - цілком, і я вам в цьому допоможу.

Почнемо з української мови та літератури. Якщо я в українській мові непогано розумілась, то з літературою була біда. І проблема не в тому, що я не читала творів, ні, я читала все повністю. Проблема була в тому, що я не пам’ятала жодного імені та прізвища як авторів, так і літературних героїв ( в мене «troubles» із запам’ятовуванням імен та дат). І що ж мені допомогло? Подкасти! Це дуже класна штука. Я розпланувала собі скільки подкастів мені треба послухати в тиждень і це мене врятувало. Справді, я допустила лише 1 помилку в літературі ? Якщо ви думаєте, що подкасти - це щось типу аудіокниг, то ні, це аудіозаписи, у яких на 5-40хв розповідається коротко про твір, ключові моменти та хитрощі, які часто трапляються на ЗНО, а також про автора, та як його називають. Ці подкасти можна знайти на сайті osvita.ua. Ось як робила я: слухала подкаст, закріплювала прослухане конспектами (свій я купувала у вчительки, що готує до ЗНО в інстаграмі, але такий конспект можна легко знайти у відкритому доступі на просторах Інтернету) і вкінці я робила тести по темі ✊? Щодо української мови, то в мене лише дві поради. Перша: слухайте, шукайте, вчіть якомога більше винятків, бо ЗНО це скоріше перевірка не того, що ви знаєте, а того, що не знаєте ? У Олександра Авраменка є класні маленькі книжечки «100 експрес- уроків української», там він пише про типові помилки (багато з них були на ЗНО). Ледь не забула, наголоси- Ахіллесова п’ята для всіх. У ютубі є класне відео реп-наголоси, рекомендую вам слухати кожен день 2-3 рази і повірте, результат буде «вау» ? Або ж можете пошукати чи скласти коротенькі фрази, для запам’ятовування наголосів: « Дрова зі Львова» і тд… Друга порада: пишіть якомога більше творів. Я писала кожного тижня по 1-2 твори.

Історія… Учила я її з нуля. Було важко, але можливо?? Я вчила з репетитором, він пояснював тему, я її опрацьовувала і закріплювала тестами. Але зараз є багато відео в ютубі, де дуже легко та зрозуміло вчителі пояснюють всі теми, тому можна обійтись і без репетиторів. Що потрібно робити? Дивитесь відео, у книжці для підготовки до ЗНО з історії шукаєте відповідну тему і опрацьовуєте її ще раз, вкінці проходите будь- які онлайн тести по темі. До речі, якщо у вас все так само погано з датами, як і у мене, то відео в ютубі реп- дати - ваше спасіння. Справді, слухайте так само декілька раз кожного дня, і ви навіть не помітите, як вивчите всі дати ??

Ну і поговоримо за англійську мову. Що робила я? Я дивилася відео знову ж таки в улюбленому ютубі і закріплювала важкі для розуміння теми декілька раз. Також я проходила ЗНО минулих років ( я пройшла майже все ?) і писала кожного тижня 1 твір (теми також брала з тестів, або просто шукала в Інтернеті). Слухання для мене не було великою проблемою, але якщо у вас з цим складно, то дивіться англомовних блогерів, переглядайте улюблені фільми англійською, і буде вам щастя??

Ось поради, які допомогли мені, і, сподіваюся, зможуть стати корисними для вас.

Бажаю вам успіхів, натхнення і наснаги у підготовці до ЗНО. Готуйтеся наполегливо, але не забувайте відпочивати. Як- то кажуть у нас на РГМі: «Break your leg» ?

Далі- більше.

Ваша ОА ❤